Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Pazar Temizliği İçin Pratik Yollar

Pazar günleri çalışan kişiler için hem dinlenme hem de ev temizliği ile özdeşleşmiş bir gündür. Hafta sonları hem dinlenip hem de çok yormadan temizlik yapmak gerektiğinde pratik çözümler uygulanabilir. Pazar temizliği için uygulanacak en kısa yollar sayesinde gününüzü dinlenme ve hobilerinize ayırabilirsiniz.

Yayın Tarihi: 01.11.2023 23:41
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Pazar Temizliği İçin Pratik Yollar

Pazar Temizliği İçin Pratik Yollar

Pazar günleri çalışan kişiler için hem dinlenme hem de ev temizliği ile özdeşleşmiş bir gündür. Hafta içinde mesai yoğunluğu sebebiyle evi temizlemeye fırsat bulamayanlar bu işi pazar günlerine bırakır. Hafta sonları hem dinlenip hem de çok yormadan temizlik yapmak gerektiğinde pratik çözümler uygulanabilir.

Her işte olduğu gibi pazar temizliğinin de pratik yolları vardır. Pazar temizliği için uygulanacak en kısa yollar sayesinde gününüzü dinlenme ve hobilerinize ayırabilirsiniz. Temizliğe başlarken sünger veya püskül ile toz alma işi önceliklidir. Toz aldığınız eşyalara bir tutam vazelin uygulamanız bunların hem parlak görünmesini hem de çabucak tozlanmamasını sağlar.

Ev Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Evde ulaşılması zor bölgelere sarımsaklı sirke ile müdahale etmek çok faydalıdır. Devamlı ayakaltında olmayan yerleri böcek, karınca ve örümcek gibi canlılar mesken tutabilir. Bunu önlemeni yolu sarımsaklı sirkeli sudan geçer.

Halı temizliğinde ise öncelik elektrikli süpürge kullanmakla başlar. Halıyı tertemiz hale getirmek için bunun ardından hafif köpüklü su ile ıslattığınız vileda ile silebilirsiniz. Halıyı silerken yukarıdan aşağı çizgi şeklinde hareket edilmelidir. Bu sayede üzerinde iz kalmadan ilk günkü haline getirebilirsiniz.

Mutfak ve ocak temizliğini yaptıktan sonra lavaboya çamaşır suyu ve cif ile müdahale edebilirsiniz.

Pazar Temizliğini Kolaylaştıran Detaylar

Banyo ve tuvalet temizliği, ev temizliğinde en yorucu kısımlardır. Özellikle kireçli suyun bırakmış olduğu izleri ortadan kaldırmak çok zaman alabilir. Bu lekeleri tek seferde ortadan kaldırmak için çamaşır suyu kullanılmalıdır. Böylelikle hem hijyenik hem de bembeyaz bir görünüm yakalanır.

Bu tüyoları uyguladığınızda Pazar günleri temizlik yapmak artık işkence olmaktan çıkacaktır. Pazar gününüzü kendinize, sevdiklerinize veya hobilerinize ayırmak istiyorsanız temizlik sürecini kısa tutmanız gerekir. Pazar temizliğini en kısa sürede bitirmenize yardımcı olan bu tüyoları uygulamanız önerilir.