Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Perdeleri Çamaşır Makinesinde Nasıl Yıkayabilirsiniz?

Perdeleri çamaşır makinesinde nasıl yıkayabileceğinizi öğrenin. Tül perdeler ve diğer kumaş perdeler için adımları takip edin.

Yayın Tarihi: 01.11.2023 23:29
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Perdeleri Çamaşır Makinesinde Nasıl Yıkayabilirsiniz?

Tül Perde:

Tül perdeleri çamaşır makinesine yerleştirirken öncelikle perdeleri uygun boyutlarda ve katlar halinde yerleştirin. Aşırı doldurmaktan kaçının.

Daha önce kullanılmış, hafif deterjan veya sıvı yıkama deterjanı kullanın. Kullanacağınız deterjanın tül perdeler için uygun olduğundan emin olun.

Makinenin hassas yıkama programını ve düşük devir ayarını seçin. Mümkünse sıcaklık ayarını 30-40 dereceye ayarlayın.

Çamaşır makinesinde yıkamadan önce tül perdeleri küçük bir alanda deneyerek renk solması veya hasar olup olmadığını kontrol edin.

Yıkama işlemi tamamlandıktan sonra, perdeleri hemen makineden alın ve düzgünce asmak için hafifçe sıkın.

Güneşlik ve Diğer Perdeler:

Güneşlik perdeler ve diğer kumaş perdeler genellikle çamaşır makinesinde yıkanabilir. Ancak bu perdelerin üzerindeki etiketleri kontrol etmek ve üretici tarafından belirtilen talimatlara uymak önemlidir.

Perdeleri çamaşır makinesine yerleştirirken boyutlarına ve makinenin kapasitesine uygun olmasına dikkat edin. Aşırı doldurmaktan kaçının.

Daha önce kullanılmış, uygun deterjanı kullanın. Kumaş türüne uygun deterjan tercih edin.

Makinenin hassas veya uygun olan diğer programlarını seçin ve sıcaklık ayarını kontrol edin. Genellikle 30-40 derece sıcaklık yeterli olur.

Yıkama işlemi tamamlandıktan sonra perdeleri hemen makineden alın ve düzgünce asmak için hafifçe sıkın.

Not: Perdeleri yıkamadan önce, üzerlerinde lekeler veya zorlu kirler varsa önceden leke çıkarıcı ile ön işlem yapabilirsiniz. Ayrıca, perdeleri yıkarken üreticinin talimatlarını takip etmek önemlidir, çünkü bazı özel perdeler sadece kuru temizleme ile temizlenmelidir.