Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Rinovirüsün Okullarda Yayılması ve Korunma Yolları

Okulların açılmasıyla birlikte rinovirüs salgını başladı. Rinovirüs genellikle soğuk algınlığına, üst ve alt solunum yolu enfeksiyonlarına neden olur. En sık okullarda görülür ve çocuklar bu virüsü ailelerine de bulaştırabilir. Rinovirüsün belirtileri arasında boğaz ağrısı, burun tıkanıklığı, koyu renkli sümük ve öksürük bulunur. Evde ve okulda alınabilecek basit önlemlerle rinovirüsten korunmak mümkündür.

Yayın Tarihi: 01.10.2023 07:30
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Rinovirüsün Okullarda Yayılması ve Korunma Yolları

Rinovirüsün Okullarda Yayılması

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Şirin Seçkin, okulların açılmasıyla birlikte rinovirüs salgınının başladığını belirtti. Rinovirüs genellikle soğuk algınlığına, üst ve alt solunum yolu enfeksiyonlarına neden olur. En sık okullarda görülür ve çocuklar bu virüsü ailelerine de bulaştırabilir.

Rinovirüs Belirtileri

Rinovirüsün belirtileri arasında boğaz ağrısı, burun tıkanıklığı, koyu renkli sümük ve öksürük bulunur. Bu virüs genellikle grip gibi ağır seyretmez, ancak bebeklerde, yaşlılarda ve kronik hastalığı olanlarda daha tehlikeli olabilir.

Rinovirüsten Korunma Yolları

Evde ve okulda alınabilecek basit önlemlerle rinovirüsten korunmak mümkündür. Çocuğun burnunu açık tutmak, tuzlu suyla burun yıkamak, odanın havasını nemlendirmek, yatağın başucunu 45 derece eğmek gibi önlemler alınabilir. Ayrıca, pencerelerin açık kalması, ellerin sık sık yıkanması, hapşırırken dirseğe kapama yapılması gibi tedbirler de önemlidir.