Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ripple (XRP) Topluluğu XLS-30 Otomatik Piyasa Yapıcı Protokolünü Oylamaya Başladı

Ripple (XRP) topluluğu, XRP Legder'ın (XRPL) yerel bir özelliği olarak geliştirilen ilk otomatik piyasa yapıcı (AMM) protokolü olan XLS-30'u tanıtacak bir değişiklik önerisini oylamaya başladı. XLS-30, yeni bir sürekli açık artırma mekanizması ile otomatik olarak ayarlanan likidite havuzlarındaki tüm varlıkların alım satımını mümkün kılmak üzere tasarlandı. Özelliğin hayata geçebilmesi için yapılan oylamada %80 oranında kabul oyu verilmesi gerekiyor. Geliştiricilerin açıklamasına göre XLS-30, düşük ücretleri, hızlı sonuç özelliği ve yüksek ölçeklenebilirliği ile bilinen XRPL'ye merkeziyetsiz finansın (DeFi) avantajlarını getirmeyi amaçlayan bir yenilik. Protokol, herkesin XRP, IOU'lar, stablecoin'ler veya NFT'ler gibi XRPL'de piyasaya sürülen tüm varlıkları destekleyen likidite havuzları oluşturmasına veya bunlara katılmasına olanak tanıyor. Likidite sağlayıcılar (LP'ler), havuzlardaki varlıkları takas eden trader'lardan ücret kazanabiliyor. Sabit çarpım veya sabit toplam formülleri ku

Yayın Tarihi: 10.09.2023 19:16
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Ripple (XRP) Topluluğu XLS-30 Otomatik Piyasa Yapıcı Protokolünü Oylamaya Başladı

Ripple (XRP) Topluluğu XLS-30 Otomatik Piyasa Yapıcı Protokolünü Oylamaya Başladı

Ripple (XRP) topluluğu, XRP Legder'ın (XRPL) yerel bir özelliği olarak geliştirilen ilk otomatik piyasa yapıcı (AMM) protokolü olan XLS-30'u tanıtacak bir değişiklik önerisini oylamaya başladı. XLS-30, yeni bir sürekli açık artırma mekanizması ile otomatik olarak ayarlanan likidite havuzlarındaki tüm varlıkların alım satımını mümkün kılmak üzere tasarlandı.

Özelliğin hayata geçebilmesi için yapılan oylamada %80 oranında kabul oyu verilmesi gerekiyor. Geliştiricilerin açıklamasına göre XLS-30, düşük ücretleri, hızlı sonuç özelliği ve yüksek ölçeklenebilirliği ile bilinen XRPL'ye merkeziyetsiz finansın (DeFi) avantajlarını getirmeyi amaçlayan bir yenilik.

Protokol, herkesin XRP, IOU'lar, stablecoin'ler veya NFT'ler gibi XRPL'de piyasaya sürülen tüm varlıkları destekleyen likidite havuzları oluşturmasına veya bunlara katılmasına olanak tanıyor. Likidite sağlayıcılar (LP'ler), havuzlardaki varlıkları takas eden trader'lardan ücret kazanabiliyor. Sabit çarpım veya sabit toplam formülleri kullanan diğer AMM'lerin aksine XLS-30, havuzdaki varlıkların fiyatlarını ve miktarlarını piyasa talebine ve arzına göre dinamik olarak ayarlayan sürekli bir açık artırma mekanizması kullanıyor. Bu mekanizma arbitrajcıları yanlış fiyatlandırma fırsatları için fiyat teklifi vermeye teşvik ediyor ve havuz oranlarını verimli bir şekilde dengeleyerek hem yatırımcılar hem de LP'ler için daha düşük slippage ve daha yüksek sermaye verimliliği sağlıyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.