Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Sabah Rutininizle Kilo Vermenin Yolları

Sabah rutininizi daha sakin bir şekilde tamamlamak ve alarmı daha erken bir saate kurmak daha kolay kilo vermenizi sağlayabilir. Egzersiz yapmak, direnç antrenmanı eklemek, protein ve lif içeren besinleri tüketmek, meyve suyu yerine su içmek, yeşil çay tüketmek, yeterli uyku almak ve kardiyo egzersizleri yapmak da kilo verme sürecine yardımcı olabilir.

Yayın Tarihi: 31.08.2023 14:02
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Sabah Rutininizle Kilo Vermenin Yolları

Sabah Rutininizle Kilo Vermenin Yolları

Sabah aceleniz olduğunda ve işe ya da okula geç kalmamaya çalışırken kendinizi stresli hissedebilirsiniz. Böyle yaptığınızda vücuttaki stres sürecinden sorumlu olan kortizol hormonu artacaktır. Araştırmalara göre, kortizol hormonunun salgılanması göbek bölgenizden kilo almanıza yol açar. Bu yüzden sabah rutininizi daha sakin bir şekilde tamamlamaya çalışmak ve alarmı daha erken bir saate kurmak daha kolay kilo vermenizi sağlayabilir.

Egzersiz yapmak gerçekten de kilo vermenin en iyi yollarından biridir ve sabah ilk iş olarak egzersiz yapmak, aynı zamanda iyi bir enerji kaynağıdır. Üstelik sabah antrenmanınıza biraz direnç antrenmanı eklemek göbek yağınızı azaltmanıza yardımcı olabilir.

Araştırmalar protein odaklı beslenmenin özellikle karın bölgesi yağlarını yaktığını gösteriyor. Bu sebeple kahvaltınıza bol miktarda protein ve lif içeren besinleri dahil edin. Çalışmalar, lif alımındaki artışın göbek yağlarının yakılmasında da olumlu etkisi olduğunu gösteriyor. Bu nedenle keten tohumu, brokoli, avokado vb. yiyecekler öğünlerinize dahil edebileceğiniz harika lif kaynakları olabilir.

Kahvaltıda meyve suyu içmek, aslında sağlıklı bir alışkanlık değildir. Meyve suları sıvı fruktozla yüklüdür ve bunun günlük tüketimi göbek yağının artmasına yol açabilir. Araştırmalar şekerli içeceklerin karaciğerde yağ artışına yol açtığını gösteriyor. Yani sıvı ihtiyacınızı meyve suyu yerine su ile karşılamak sizin için çok daha sağlıklıdır.

Güne bir fincan kahveyle ya da ince belli bir çayla başlamak sabah rutininin ayrılmaz bir parçası gibi görünse de bunun yerine yeşil çay içmek daha iyi bir fikir olabilir. Yeşil çay, hem kafein hem antioksidan hem de epigallokateşin galat içerir. Araştırmalar bu bileşenlerin göbek yağını kaybetmede gerçekten yardımcı olabileceğini gösteriyor.

Yeterli uyku almamanın, kilo alımına yol açabildiği kanıtlandı. Bu kilolar, ne yazık ki göbek yağlarını da kapsıyor. Bu sebeple daha fazla uyuyarak daha düz bir karına sahip olabilirsiniz.

Kardiyo egzersizlerinin, karın yağlarını yakmanın iyi bir yolu olduğu biliniyor. Formda olmak için birkaç durak önce inmeniz veya merdiven kullanmanız da hayallerinizdeki karına ulaşmanızı kolaylaştırabilir.

Öğle yemeğinizi sabahtan hazırlarsanız gün boyunca kalori alımınız üzerinde daha fazla kontrole sahip olursunuz. Çünkü öğle yemeği için dışarı çıktığımızda tüketmeyi planladığımızdan çok daha fazlasını tüketebiliriz. Ne yediğinizi kontrol etme stratejisi, yağ yakımında oldukça etkilidir.