Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Saç Beyazlamasını Önleyen Doğal Yöntemler

Saç beyazlamasını önlemek için doğal yöntemler arasında sarımsak, karasakız üzümü, katran, keçiboynuzu, çörek otu yağı, ban otu yağı ve zeytinyağı kullanılabilir.

Yayın Tarihi: 31.10.2023 18:11
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Saç Beyazlamasını Önleyen Doğal Yöntemler

Sarımsak

Bu rahatsız edici durumu yok etmenin ilk adımı sabahları aç karnına yenilen sarımsak yemektir.

Karasakız Üzümü

Özellikle genç yaşlarda görülmeye başlanan saç beyazlamasıyla ilgili tarihten gelen reçeteler var. İbn-i Sina yüzyıllar öncesinden verdiği tavsiyelerle saç beyazlamasını kökünden bitiren formülü vermiş. Bunu siz de deneyebilirsiniz. Şaraplık bir üzüm çeşidi olan karasakız Trakya'da bol miktarya yetiştirilmeektedir. Diğer adı Kuntra olan bu bitkiye aktarlardan ulaşmak mümkündür.

Katran

Katran doğanın insanoğluna bir hediyesidir. Birçok faydasını görmek mümkündür. Antiseptik, antiparaziter ve antibakteriyel özelliği fazladır.

Keçiboynuzu

Bileşenlerinde bulunan vitaminler nedeniyle oldukça güçlü bir besin kaynağı olan keçiboynuzu Akdeniz ikliminde yetişmektedir.

Çörek Otu Yağı

Hastalıklarla mücadelede kendisine sıklıkla başvurulan çörek otu yağı vücuttaki birçok sistemin onarılmasında ve güçlendirilmesinde kullanılmaktadır. Türk mutfağında da çokça kullanılır.

Ban Otu Yağı

Saç çıkarıcı ve saç beyazlamasını önleyen en önemli doğal yağ ban otu yağıdır.

Zeytinyağı

Hücre yenilenmesine vesile olan delice zeytinyağı, doğal yollardan üretilen organik zeytinyağıdır. Güçsüz saç köklerinin güçlenmesinde yeri büyüktür.