Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Savaş Sonrası Borsada Son Durum Ne Olacak?

İsrail ile Filistin arasındaki savaşın borsayı nasıl etkileyeceği konusunu değerlendiren ünlü ekonomist Hatice Kolçak, savaşın piyasalarda sıkıntı yaratabileceğini belirtti. Türk borsası şu anda teknik anlamda bir sorun göstermiyor ve 8400 seviyesinin üzerinde kalmaya devam ettiği sürece sıkıntı yaşanmayabilir. Ancak, savaşın etkisiyle borsada dalgalanmalar yaşanabileceği ve 7960 seviyesinin kırılması durumunda 7 binlere düşme ihtimalinin olduğu belirtildi. Altının ABD tahvillerindeki yavaşlama ve dolar endeksindeki düşüşle toparlandığı ancak savaşın büyümesi durumunda ons altının 1900 dolar seviyesine çıkabileceği belirtildi. Gram altının ise 1600 seviyesinde destek bulduğu ve ons altının performansına bağlı olarak yükselebileceği ifade edildi.

Yayın Tarihi: 09.10.2023 20:52
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Savaş Sonrası Borsada Son Durum Ne Olacak?

Ünlü Ekonomist Hatice Kolçak: Savaşın Borsayı Etkilemesi Muhtemel

İsrail ile Filistin arasındaki savaşın borsayı nasıl etkileyeceği konusunu değerlendiren ünlü ekonomist Hatice Kolçak, yaptığı son dakika açıklamasında savaşın piyasalarda sıkıntı yaratabileceğini belirtti. Kolçak'a göre, savaş büyüdükçe borsalar da etkilenecek ve dünya genelinde gerginlik artacak. Ayrıca, Amerika'da enflasyonun da savaş nedeniyle ikinci planda kaldığına dikkat çekti. Savaşın nereye gideceği belirsiz olduğundan dolayı borsa ve altın gibi yatırım araçlarında dalgalanmalar yaşanabileceği ifade edildi.

Borsanın Durumu

Kolçak'a göre, Türk borsası şu anda teknik anlamda bir sorun göstermiyor ve 8400 seviyesinin üzerinde kalmaya devam ettiği sürece sıkıntı yaşanmayabilir. Ancak, savaşın etkisiyle borsada dalgalanmalar yaşanabileceği ve 7960 seviyesinin kırılması durumunda 7 binlere düşme ihtimalinin olduğu belirtildi.

Altın ve Diğer Yatırım Araçları

Savaşın etkisiyle altın ve diğer yatırım araçlarında da dalgalanmalar yaşanabileceği ifade edildi. Altının ABD tahvillerindeki yavaşlama ve dolar endeksindeki düşüşle toparlandığı ancak savaşın büyümesi durumunda ons altının 1900 dolar seviyesine çıkabileceği belirtildi. Gram altının ise 1600 seviyesinde destek bulduğu ve ons altının performansına bağlı olarak yükselebileceği ifade edildi.