Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Solmuş Kıyafetleri Eski Haline Getirme Yöntemi

Özellikle koyu renkteki kıyafetlerin zamanla solması, giysilere yıpranmış ve uzun süredir kullanılıyor görünümü verir. Ancak solmuş kıyafetleri tekrar eski haline getirmek mümkündür. İşte, solmuş kıyafetleri canlandıracak pratik bir yöntem...

Yayın Tarihi: 10.10.2023 18:06
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Solmuş Kıyafetleri Eski Haline Getirme Yöntemi

Özellikle koyu renkteki kıyafetler makineye atıldıkça zaman içerisinde renginde solmalar görülebiliyor.

Bu durum giysilere yıpranmış ve uzun süredir kullanılıyor görünümü veriyor. Dolayısıyla can sıkıcı bir hal alarak kişilerin tadını kaçırmaya yetiyor. Ancak yapılabilecek bazı adımlarla bunun önüne geçebilmek mümkün oluyor.

Çamaşırları makineden önce solmadan çıkartmak için bu işlemi yapmanız gerekiyor.

İşte, solmuş kıyafetleri tekrardan eski haline getirebilecek o formül... Solmuş kıyafetler nasıl eski haline gelir? Koyu renkli kıyafetler arasında özellikle siyah renk anında soluyor. Dolayısıyla sık sık giyinen ve yanlış yıkama sonucu en çok soğumaya mahkûm olan renk siyah oluyor. Bu sorumla karşılaşmamak için alınabilecek bazı pratik önlemlerle bu sorundan kurtulabilmek ise mümkün oluyor.

İşte, solmuş olan kıyafeti canlandıracak o yöntem...

Rengi solan kıyafeti çöpe atmak veya bir daha giymek istememek yerine yapılabilecek pratik önlemler bulunuyor. İlk adım itibariyle rengi solmuş olan koyu renkli kıyafetleri çamaşır makinesine yerleştirin hemen ardından yaklaşık olarak 2 bardak filtre kahveyi çamaşır makinesinin yumuşatıcı bölmesini ekleyin sonrasında makinenin nazik yıkama programında çalıştırarak bu işlemi 1 saat boyunca tekrar ettirin. Yıkama işlemi tamamlandığında kıyafetleri içerisinden çıkartarak kurumaya alın. Sonuç itibariyle soğumuş olan kıyafetler artık eskisi gibi canlı görünmeye başlayacak.

Solmuş kıyafetlere filtre kahve yöntemi

Rengi solmuş kıyafetler bir daha giyilmek istenmeyebilir. Ancak bu durumda kıyafeti tekrardan giymek istememek yerine basit bir şekilde bunu önlemek mümkün. Çamaşır makinesi yumuşatıcı bölümüne konulacak olan iki bardak filtre kahve ile soğumuş kıyafetler tekrar canlanıyor. Yıkama işlemi tamamlandığında ise kıyafetleri çıkartarak normal bir şekilde kurutmanız yeterli oluyor. Bu yöntem giysilerdeki renk pigmentlerini yerine geri getirdiğinden dolayı siyah kıyafetlerde eski canlılığına kavuşmuş oluyor. Bu yöntem yalnızca koyu renkli ve siyah gibi renge sahip olan kıyafetler için uygundur.