Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Su Arıtma Cihazlarındaki Gizli Tehlike Ortaya Çıktı

Suyu filtrelemek amacıyla evlerde kullanılan su arıtma cihazları, vücudun ihtiyaç duyduğu mineralleri de filtreleyerek sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Su arıtma cihazları, zararlı maddeleri uzaklaştırırken kalsiyum ve magnezyum gibi gerekli minerallerin de %92-99'unu ortadan kaldırıyor. Bu durum, mineral eksikliği, hücre dengesizliği ve çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilir. Sağlıklı su tüketmek için doğal kaynaklardan elde edilmiş suları tercih etmek ve RO ile elde edilen suyu yeniden mineralleştirmek önemlidir.

Yayın Tarihi: 11.09.2023 17:08
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Su Arıtma Cihazlarındaki Gizli Tehlike Ortaya Çıktı

Su Arıtma Cihazlarındaki Gizli Tehlike Ortaya Çıktı

Suyu filtrelemek amacıyla son dönemlerde birçok kişinin evinde bulunan su arıtma cihazlarındaki gizli tehlike ortaya çıktı. Uzmanlar su arıtma cihazları ile ilgili uyardı. Meğer tüm organları bitiriyormuş.

Su Arıtıcılardaki Zararlı Maddeler

Deminerelize hale gelmiş sular; kalp-damar hastalıklarından mide-bağırsak bozukluklarına kadar birçok hastalık riskini arttırıyor. Musluk sularının kirli olması, damacanaların yeterince hijyenik olmaması birçok kişinin su arıtma cihazlarını tercih etmesine sebep oluyor. Suyun içerisindeki zararlı maddeleri filtrelemesi için arıtma cihazı kullanılsa da aslında vücudumuz için gerekli mineraller de filtreleniyor.

Su Arıtma Cihazları Nasıl Çalışır?

Birçok farklı türde piyasada yer alan su arıtıcılar genellikle ters ozmoz (RO), damıtma ve UV ışığı kullanımı ile suyu zararlı maddelerden arındırıyor. Kirleticileri sudan uzaklaştıran cihazlar, ham suyu filtreleyip temiz su sağlıyor. Bazı sistemler kimyasal maddeler ile bu işlemi yaparken bazıları da elektrostatik yük ile temiz su elde ediyor.

Su Arıtma Cihazlarının Olumsuz Etkileri

Tartışma konusu olan su arıtma cihazları için Dünya Sağlık Örgütü de vaka çalışmaları gerçekleştirdi. Açıklamaları ise “Hayvan ve insan organizması üzerinde kesin bir olumsuz etki yaratıyor.” şeklinde. İnsan sağlığına yan etkilerini kanıtlayan durum ise kalsiyum ve magnezyum seviyesinden kaynaklıyor. Mineral eksikliği, hücrelerin kendi dengelerini koruma mekanizmasını da etkiliyor.

Sağlıklı Su Tüketmek İçin Ne Yapılmalı?

Yeterli seviyede mineral içeren ve her türlü kirli maddeden uzaklaştırılmış suya ulaşmak için yapılabilecek bazı yöntemler var. Bunun için öncelikle doğal yer altı kaynaklardan elde edilmiş suların denetlendiğine ve güvenli olduğuna dikkat etmek gerekiyor. RO ile elde edilen suyu yeniden mineralleştirmek için ise Himalaya deniz tuzu veya su için özel mineral damlaları eklenebilir. Alkali sürahi ise mineral dengesini kazanması için tercih edilebilecek yöntemler arasında bulunuyor.