
Hastalıkların Önlenmesinde Tahinin Önemi
Hastalıkların önlenmesinde beslenme ve uyku düzeni büyük önem taşıyor. Tüketilen bazı gıdalar adeta zırh görevi görüyor ve hastalıklara karşı vücudu koruyor. Sağlıksız gıdalar ise vücut direncini kötü etkiliyor.
Tahinin Faydaları
Tahin, romatizma hastaları için çok faydalı olduğu gibi olası romatizma riskinin de azalmasını sağlar. Tahin eklemler için çok faydalıdır. Fitness yapan kişiler antrenman öncesinde ve sonrasında tahin tükettiklerinde hem eklem sağlıkları korunur hem de enerjik hissederler.
Bağışıklık Sistemi
Tahin, bağışıklık sistemini destekleyen 4 ana madde olan, çinko, demir, bakır ve selenyum mineralleri bakımından zengindir.
Kemik Sağlığı
Susam kemik sağlığını koruyucu etki göstermektedir ve dolayısı ile susam yağından elde edilen tahin de kemik sağlığını korumaktadır ve kemiklerin güçlenmesini sağlamaktadır.
Beyin Sağlığı
Tahin içeriğinde bulunan omega 3 ve omega 6 yağ asitleri yardımı ile, duygusal optimize sağlığını destekler ve beynin bilişsel fonksiyonlarını destekler.
Kas Sağlığı
Tahin, %20 oranında saf protein içermektedir. Bundan dolayı tahin, kasların güçlü kalmasını sağlamaktadır.
Parlak Saçlar
Tahin, sinir hücrelerini uyarmaya yardımcı olur ve kırmızı kan hücrelerinin sağlığını büyük oranda korur. Bundan dolayı tahin, saç köklerinin beslenmesini ve saçların daha sağlıklı, parlak olmasını sağlar.
Cilt Sağlığı
Tahin, sinir hücrelerini uyarmaya yardımcı olur ve kırmızı kan hücrelerinin sağlığını büyük oranda korur. Bundan dolayı tahin, cildin beslenmesini ve yenilenmesini sağlamaktadır.
Antioksidan
Tahinin antioksidan özelliği, anti-iltihap etkileri, astım ve solunum yolları problemlerine karşı koruyucu olması, bağışıklık sistemini koruması gibi birçok olumlu etkisi bulunmaktadır.