Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Tapunuz Geçersiz Sayılacak! Büyük Tehlike Tüm Arsa Sahiplerini İlgilendiriyor!

Tapunuz geçersiz sayılacak! Büyük tehlike tüm arsa sahiplerini ilgilendiriyor. Uzmanlar, arsa satışlarında dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor. İşte alıcıların dikkat etmesi gereken noktalar...

Yayın Tarihi: 06.09.2023 14:28
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Tapunuz Geçersiz Sayılacak! Büyük Tehlike Tüm Arsa Sahiplerini İlgilendiriyor!

Tapunuz Geçersiz Sayılacak!

Büyük tehlikeye dikkat çeken uzmanlar uyarıyor; Tapunuz geçersiz sayılacak. Pandemi ve deprem felaketleri sonrasında müstakil yaşam isteğiyle arsa satışları arttı. Bu talep doğrultusunda arsa satan firmaların sayısı da arttı. Ancak tüketicilerin dikkatli olması gerekiyor.

Kötü Örnekler de Çıkacak

Bu alanda hızla büyüyen pazarda kötü örneklerin de çıkabileceğine dikkat çeken uzmanlar, alıcıların firma seçimine ve imar koşullarına dikkat etmelerini öneriyor.

Ne Aldığınızı Araştırın

Uzmanlar, alıcıların arsa ve arazi arasındaki farkları iyi bilmesi gerektiğini ve alacakları yerin imar koşullarını kontrol etmelerini öneriyor. Ayrıca tapuda herhangi bir kısıtlama veya beyan olup olmadığının kontrol edilmesi gerektiği belirtiliyor.

Ucuzsa Şüphelenin

Ucuz fiyatlar karşısında şüphelenilmesi gerektiği vurgulanıyor. Alıcıların çevre piyasasını araştırarak genel rayiçler hakkında bilgi sahibi olmaları önemli.

Bunlara Dikkat Etmezseniz Tapunuz Geçersiz Sayılacak

Alım işlemlerinde dikkatli olunmadığı takdirde tapunun geçersiz sayılabileceği ve parasının boşa gidebileceği uyarısında bulunuluyor.