Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Temmuz Ayının Son Günlerinde Bayram Ettiren Maaş Zammı Müjdesi!

Ağustos ayına sayılı günler kala, maaş zamlarına dair gelişmeler pek çok kişi tarafından takip ediliyor. Haziran ayında asgari ücrete ara zam yapılacağı açıklanmış ve Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları neticesinde yüzde 34 oranında zam yapılmasına karar verilmişti. Temmuz ayında da haziran ayı enflasyonunun netlik kazanmasının ardından emekli ve memur maaşları belli oldu.

Yayın Tarihi: 27.07.2023 16:59
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Temmuz Ayının Son Günlerinde Bayram Ettiren Maaş Zammı Müjdesi!

Temmuz Ayının Son Günlerinde Bayram Ettiren Maaş Zammı Müjdesi!

En Düşük Maaş 15.500 TL Oldu

Ağustos ayına sayılı günler kala, maaş zamlarına dair gelişmeler pek çok kişi tarafından takip ediliyor ediliyor. Haziran ayında asgari ücrete ara zam yapılacağı açıklanmış ve Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları neticesinde yüzde 34 oranında zam yapılmasına karar verilmişti. Temmuz ayında da haziran ayı enflasyonunun netlik kazanmasının ardından emekli ve memur maaşları belli oldu. Emekli maaşlarında yüzde 25 oranında zam yapılırken, memur maaşlarında ise yüzde 17.55 enflasyon farkı ve 8.077 TL seyyanen artış sağlandı. Söz konusu maaş zamları sonrası, farklı kurumlarda çalışan personeller de toplu iş sözleşmelerinin ardından yapılacak açıklamaları yakından takip ediyorlar. Temmuz ayının son günlerinde de maaş zammına dair anlaşma sağlandıkça kamuoyuna bilgi veriliyor.

Maaş Zammı Temmuz 2023

Hizmet-İş Sendikası ile Toroslar Belediye arasında imzalan toplu iş sözleşmesi ile birlikte en düşük maaş 15.500 TL seviyesine çıktı. Maaş zammına dair Hizmet-İş Sendikası’nın resmi internet sitesinden yayınlanan duyuru metninde ‘’Toplu iş sözleşmesi imza törenine; Karaman Şube Başkanımız Mustafa Karakaş, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Şube Başkan Yardımcılarımız, belediye yetkilileri ve Sendikamız üyesi emekçiler katıldı. İmzalanan sözleşmeyle birlikte Toroslar Belediyesi’nde en düşük ücret 15 bin 500 TL oldu. Sözleşmenin hayırlı olmasını temenni eden Karaman Şube Başkanımız Mustafa Karakaş, “Üyelerimizin haklarının korunması ve yaşam refahlarının artırılmasını için gece gündüz mücadele ediyoruz. Yüksek enflasyonu ve üyelerimizin beklentilerini dikkate bir toplu iş sözleşmesi imzaladık. Karşılıklı iyi niyet ve önemli kazanımlarla sözleşmemizin tamamlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise; “Dört yılı aşkın süredir hep beraber Toroslarımızı büyütmek, geliştirmek ve güzelleştirmek için çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızda yol arkadaşımız olduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu’’ ifadelerine yer verildi.

Toplu İş Sözleşmeleri Son Durum

Toroslar Belediyesi personelleri için toplu iş sözleşmesi imzalanıp en düşük maaş 15.500 TL seviyesine çıkarılırken, toplu iş sözleşmesi görüşmeleri farklı belediyelerde de sürüyor. Belediye personellerinin maaş zammı için anlaşmaya varılması halinde, önümüzdeki günlerde yeni maaş zammı açıklamaları gelebilir.