Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

TOKİ Ekim Ayı İlanları: Konut Fiyatları ve Başvuru Şartları

Son zamanlarda konut fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor ve bu durum birçok insanı ev sahibi olma hayali bile kuramıyor. Özellikle dar gelirli aileler için bu durum oldukça zorlayıcı hale geldi. Ancak, TOKİ bu zorluğun üstesinden gelmek için vatandaşlar için çeşitli kampanyalar sunuluyor. Ekim Ayı İlanları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ, Ekim ayı ilanları ile satılacak yeni projeleri açıkladı. Ankara'nın Çubuk ilçesinde bulunan konut projesi için en düşük peşinat tutarı 154,907 TL, en düşük aylık taksit tutarı ise 2,581 TL olarak belirlendi. Rize Merkez Hayrat Mahallesi'nde bulunan 283 adet konut ve 14 adet dükkanın satışı duyuruldu. Hemen teslim olarak satışa sunulan konutlar için en düşük konut peşinatı 96,964 TL ve en düşük aylık taksit tutarı ise 4,848 TL olarak belirlendi. TOKİ'nin satışa sunduğu konutlar için başvuru yapabilmek için bazı şartlar bulunuyor. Bu şartlar şunlar: Başvuruda bulunan kişi, eşi ve velayeti altındaki ç

Yayın Tarihi: 04.10.2023 17:46
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

TOKİ Ekim Ayı İlanları: Konut Fiyatları ve Başvuru Şartları

Son zamanlarda konut fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor ve bu durum birçok insanı ev sahibi olma hayali bile kuramıyor.

Özellikle dar gelirli aileler için bu durum oldukça zorlayıcı hale geldi. Ancak, TOKİ bu zorluğun üstesinden gelmek için vatandaşlar için çeşitli kampanyalar sunuluyor.  Ekim Ayı İlanları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ, Ekim ayı ilanları ile satılacak yeni projeleri açıkladı.

Ankara

Ankara'nın Çubuk ilçesinde bulunan konut projesi için en düşük peşinat tutarı 154,907 TL, en düşük aylık taksit tutarı ise 2,581 TL olarak belirlendi.

Rize

Rize Merkez Hayrat Mahallesi'nde bulunan 283 adet konut ve 14 adet dükkanın satışı duyuruldu. Hemen teslim olarak satışa sunulan konutlar için en düşük konut peşinatı 96,964 TL ve en düşük aylık taksit tutarı ise 4,848 TL olarak belirlendi.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

TOKİ'nin satışa sunduğu konutlar için başvuru yapabilmek için bazı şartlar bulunuyor. Bu şartlar şunlar:

  • Başvuruda bulunan kişi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarının Türkiye sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması gerekiyor.
  • Başvuruda bulunan kişi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarının daha önce TOKİ'den konut satın almamış olması gerekiyor.
  • Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediliyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olunması gerekiyor.

Bu şartları taşıyan kişiler başvuru işlemlerini e-Devlet TOKİ internet sayfası üzerinden, Ziraat Bankası ve Halkbank şubeleri üzerinden gerçekleştirebilirler.