Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Tükürüğünüz Pembeleşiyorsa Dikkat! Diş Eti Hastalığı Belirtisi Olabilir

Tükürüğünüz pembeleşiyorsa, diş eti rahatsızlığınız olabilir. Uzmanlar diş eti sorunlarının tedavi edilmediği zaman daha kötü hastalıklara da davetiye çıkardığını belirtti. Texas A&M Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Periodonti Bölüm Başkanı Deborah Foyle, 'gingivitisin diş etlerini tahriş eden ürünler salgılayan dişlerdeki bakterilerden kaynaklandığını' ifade etti. Diş eti hastalıkları en az diş çürükleri kadar diş kaybına neden olabilen önemli rahatsızlıklardır. Erken dönemde tedaviye alınmayan diş çürükleri diş kaybı sonucunu doğurabiliyor. Ancak diş etlerinde meydana gelen rahatsızlıkların da böyle bir tablonun ortaya çıkmasına neden olduğunu unutmamak gerekiyor. Bu nedenle diş etleriyle ilgili her bir rahatsızlık ciddiye alınmalı ve gerekli tedaviye olası en erken dönemde başlanmalıdır. İyi bir ağız hijyeninin diş eti hastalığını önlemenin en iyi yolu olduğunu belirten uzmanlar; insanların genellikle dişlerini yeterince fırçalamadıkları ve diş ipi kullanmadıkları için diş eti i

Yayın Tarihi: 21.07.2023 17:03
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Tükürüğünüz Pembeleşiyorsa Dikkat! Diş Eti Hastalığı Belirtisi Olabilir

Tükürüğünüz Pembeleşiyorsa Dikkat! Diş Eti Hastalığı Belirtisi Olabilir

Tükürüğünüz pembeleşiyorsa, diş eti rahatsızlığınız olabilir. Uzmanlar diş eti sorunlarının tedavi edilmediği zaman daha kötü hastalıklara da davetiye çıkardığını belirtti. Texas A&M Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Periodonti Bölüm Başkanı Deborah Foyle, 'gingivitisin diş etlerini tahriş eden ürünler salgılayan dişlerdeki bakterilerden kaynaklandığını' ifade etti.

Diş Eti Hastalıkları Nedir?

Diş eti hastalıkları en az diş çürükleri kadar diş kaybına neden olabilen önemli rahatsızlıklardır. Erken dönemde tedaviye alınmayan diş çürükleri diş kaybı sonucunu doğurabiliyor. Ancak diş etlerinde meydana gelen rahatsızlıkların da böyle bir tablonun ortaya çıkmasına neden olduğunu unutmamak gerekiyor. Bu nedenle diş etleriyle ilgili her bir rahatsızlık ciddiye alınmalı ve gerekli tedaviye olası en erken dönemde başlanmalıdır.

Önemsenmeyen Her Kanama Büyük Sonuçlar Doğuruyor

İyi bir ağız hijyeninin diş eti hastalığını önlemenin en iyi yolu olduğunu belirten uzmanlar; insanların genellikle dişlerini yeterince fırçalamadıkları ve diş ipi kullanmadıkları için diş eti iltihabı sorunu yaşadıklarına dikkat çekerek tedavi edilmediğinde, bakterilerin diş etlerinin altındaki dokuları istila edip tahrip edeceğini bunun da ilerlemiş diş eti hastalığına neden olabileceğini kaydediyor. Sigara içen, diyabet hastası olan veya dişlerini gıcırdatan kişilerin diş eti hastalığına yakalanma şansının daha yüksek olduğu vurgulanıyor. Diş eti iltihabının ağrıya neden olmadığı için genellikle fark edilemediğini, diş eti iltihabı olan sigara içicilerinin de herhangi bir kanama veya başka semptom yaşamayabileceğini söyleyen uzmanlar 'Diş etlerim hiç kanamıyor, bir şey olmaz' diye düşünmenin yanılgı olduğunu belirtiyor. Diş etlerini sağlıklı tutmanın yolunun son derece basit olduğunu belirten uzmanlar, günde iki kez diş fırçalanmasını, günde bir kez diş ipi kullanılmasını ve en az altı ayda bir temizlik için diş hekimine gidilmesini öneriyor.