Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ucuza 2. El Araba Almak İsteyenler İçin İhale Duyurusu Yapıldı

Yedieminlerde tutulan yüz binden fazla araç, yüzde 30 daha ucuza satışa çıkarılacak. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yaptığı açıklamada, Yedieminlerdeki araçların 1 Kasım tarihinden itibaren ihale yoluyla satılacağını duyurdu. İhale duyurusunun yayınlanması için yönetmelikte belirtilen şartlar yerine getirildi.

Yayın Tarihi: 01.11.2023 12:07
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Ucuza 2. El Araba Almak İsteyenler İçin İhale Duyurusu Yapıldı

Ucuza 2. El Araba Almak İsteyenler İçin İhale Duyurusu Yapıldı

Ucuza 2. el araba almak isteyenler için müjdeli haber geldi. Yedieminlerde tutulan yüz binden fazla araç, yüzde 30 daha ucuza satışa çıkarılacak. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yaptığı açıklamada, Yedieminlerdeki araçların 1 Kasım tarihinden itibaren ihale yoluyla satılacağını duyurdu. İhale duyurusunun yayınlanması için yönetmelikte belirtilen şartlar yerine getirildi.

İhale Duyurusu Yönetmeliği

Yönetmeliğe göre, icra dairesince tasfiye edilmesine karar verilen malın bilgileri, tasfiye dairesine bildirilerek duyurulacak. Duyurular, Bakanlık Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen UYAP Bilişim Sistemine entegre portallar aracılığıyla yapılacak. Duyuruda, icra dairesi ve dosya numarası, tasfiye dairesi ve dosya numarası, borçlunun adı ve soyadının ilk iki harfi ile Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasının ilk iki rakamı, tasfiye edilecek malın bilgileri, rehin hakkı sahibi ve kamu haczine ilişkin bilgiler yer alacak. Duyuru, malın tasfiye işlemleri tamamlandıktan sonra kaldırılacak.

İhale Süreci

Yedieminlerde tutulan araçlar, ilgili icra dairesi tarafından ilan edilecek. İhaleye katılmak isteyenler, UYAP üzerinden başvurularını yapabilecek. İhaleye en yüksek fiyatı veren kişi veya şirket, aracı satın alma hakkını elde edecek. Satışlar 1 Kasım tarihinde başlayacak ve UYAP üzerinden gerçekleştirilecek.

Fiyatlar Ne Kadar Olacak?

Yedieminlerdeki araçların piyasa fiyatının yüzde 20 ile 30 ucuzuna satılacağı belirtiliyor. İsteyenler, finans7 mobil uygulamasını indirerek satış duyurularından haberdar olabilecekler.