
Uşak'ta İlk Yardım Eğitimi İhtiyacı
Uşak'ta, üniversite öğrencileri ile sağlık çalışanları, köylere giderek ilk yardım eğitimi düzenliyorlar. Bu sayede, vatandaşların hastalıklarda erken teşhisin önemini kavraması hedefleniyor.
Projeye Destek Veren Öğrenciler
Uşak Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü'nden öğrenciler Coşkun Güngör, Ayşe Akın ve Sudenur Çalışkan, "İletişim Kampanyaları" dersi kapsamında "Köylerde Uygulamalı İlk Yardım ve Kadın Sağlığı Eğitimi" projesini başlattılar.
İşbirliği ve Eğitim Süreci
Bu proje için İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü de destek sağlıyor. Öğrenciler, eğitim düzenleyecekleri köylerin muhtarlarıyla iletişime geçerek, halkı köy okulu veya kahvesinde bir araya getiriyorlar.
Kendini Geliştiren Bir Proje
Öğrenciler, köylerde ilk yardım eğitimi, kanserde erken teşhisin önemini ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sunulan erken tarama hizmetleri hakkında bilgiler veriyorlar. Coşkun Güngör, bu projeyle şimdiye kadar Yaşamışlar, Bozköy, Bağbaşı, Mesudiye, Muharremşah, Susuzören, Mende ve Bozkuş köylerinde eğitimler gerçekleştirdiklerini ifade etti.
Olumlu Geri Dönüşler
Köylülerden olumlu tepkiler aldıklarını ve Uşak'taki tüm köylerde bu tür eğitimleri yaygınlaştırmayı planladıklarını belirten Güngör, proje çalışmaları sırasında Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Sezgin ve İl Sağlık Müdürü Hasan Mollahüseyinoğlu'nun da destek verdiklerini söyledi.
Uşak'ta, üniversite öğrencileri, sağlık çalışanlarıyla köylerde ilk yardım eğitimi düzenleyip, hastalıklarda erken teşhisin önemine ilişkin bilgilendirmede bulunuyor.
Uşak'ta, üniversite öğrencileri, sağlık çalışanlarıyla köylerde ilk yardım eğitimi düzenleyip, hastalıklarda erken teşhisin önemine ilişkin bilgilendirmede bulunuyor.