Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Vücudunuzda Bu Bölgelere Asla Hacamat Yaptırmayın

Geleneksel bir tıbbi uygulama olan hacamatın faydaları, ne zaman yaptırılacağı, hacamat yaptırırken dikkat edilmesi gerekenler ve hacamat için özel bölgeleri sizler için bir araya getirdik. İşte, detayları...

Yayın Tarihi: 14.09.2023 16:05
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Vücudunuzda Bu Bölgelere Asla Hacamat Yaptırmayın

Vücudunuzda Bu Bölgelere Asla Hacamat Yaptırmayın

Geleneksel bir tıbbi uygulama olan hacamatın faydaları, ne zaman yaptırılacağı, hacamat yaptırırken dikkat edilmesi gerekenler ve hacamat için özel bölgeleri sizler için bir araya getirdik. İşte, detayları...

Hacamatın Faydaları

Hacamat, bazı insanlar için ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabilir. Özellikle belirli kas ve eklem problemleri olan kişiler bu tedaviyi tercih edebilirler. Vücutta birikmiş toksinleri ve iltihapları gidermeye yardımcı olabileceğine inanılır. Kan dolaşımını artırarak vücudun oksijen ve besin maddelerini daha iyi taşımasına yardımcı olabilir. Bazı kişiler, hacamatın rahatlatıcı bir etkisi olduğunu belirtirler ve stresi azaltmada yardımcı olabileceğini düşünürler. Kasları gevşeterek vücuda kramp girmesini önler. Hacamat aynı zamanda görme hücrelerini de yeniler. Uyku problemlerine iyi gelir. Vücuttaki uyuşukluğu gidererek enerjik olmanızı sağlar. Pıhtıları eriterek varislerin vücuttan gitmesine yardımcı olur.

Hacamat İçin Özel Bölgeler

Hacamatın belli başlı uygulandığı bölgeler bulunmaktadır. Özellikle belli başlı rahatsızlıklarda uygulandığı bölgeler belirlenmiştir. Fıtık ve sırt ağrıları olan kişilerde sırt ve omuz bölgelerine, böbrek rahatsızlıkları olan hastalarda bel ve kuyruk sokumu bölgesine, bacak ağrıları ve huzursuz bacak sendromu gibi rahatsızlıkları olan kişilerde bacak bölgelerine, halsizlik ve stres gibi rahatsızlıkları olan kişilerde sırt bölgesine, baş ağrısı ve boyun fıtığı gibi rahatsızlıklarda ise ense ve boyuna hacamat uygulaması yapılır.

Dikkat Edilmesi Gereken Konular

Hacamatın bazı riskler ve dikkat edilmesi gereken konular vardır. Hacamat uygulaması sırasında kullanılan aletlerin hijyenik olmaması durumunda enfeksiyon riski olabilir. Hacamatın yapıldığı bölgeden fazla kan alınması, ciddi kanamalara neden olabilir. Hacamatın yapıldığı bölgelerde deri tahrişi veya enfeksiyon riski vardır. Hacamatın birçok iddia edilen faydası, bilimsel olarak kanıtlanmamıştır. Bu nedenle, tedavi seçeneklerinizi dikkatle değerlendirmeniz önemlidir. Hacamat veya diğer geleneksel tedavi yöntemlerini düşünüyorsanız, mutlaka bir sağlık profesyoneli veya doktorla görüşmeniz ve tedavi seçeneklerinizi tartışmanız önemlidir. Modern tıbbın bilimsel temellere dayanan tedavileri genellikle daha güvenli ve etkili olarak kabul edilir.

Hacamat Ne Zaman Yapılır?

Belirli bir zaman dilimi olmamakla birlikte, kişi istediği zaman hacamat yaptırabilir. Ancak, özel zaman dilimlerinde hacamat yaptırmayı tercih edenler de bulunmaktadır. Hicri takvimi esas alarak hacamat yaptırmak isteyen kişiler için en uygun zamanlar genellikle ayın 5'i ve 25'i olarak belirlenmiştir. Sünnet amaçlı hacamat yaptırmak isteyen kişiler için ise en uygun zamanlar hicri ayın 17, 19 ve 21. günleridir. Pazar, Pazartesi, Salı, Perşembe günleri tercih edilebilir. Sünnet amaçlı hacamat yaptıran kişilerin Çarşamba günleri hacamat yaptırmaması gerekmektedir. Bunun dışında sünnet amaçlı hacamat yaptıracak kişiler için hicri takvim esaslı altın gün bulunmaktadır, her ayın 17. Salı gününe denk gelir.

Eylül Ayı Hacamat Günleri

Eylül ayı için en iyi sonuç alındığı ve sünnet olan hacamat günleri 2 Eylül Cumartesi ve 4 Eylül Pazartesi olarak belirlenmiştir. Bu günlerin yanı sıra eylül ayında hacamat yaptırılabilecek günler 5, 7, 11, 12, 14 ve 30 Eylül tarihleridir.