Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yılbaşında Altın Fiyatları Yükselişte

Aydın Kuyumcular Derneği Başkanı Murat Öz, İsrail-Filistin çatışmasının altını etkilediğini ve yılbaşından sonra altın fiyatlarında artış beklendiğini söyledi. Öz, yatırımda en güvenli limanın altın olduğunu vurguladı.

Yayın Tarihi: 02.11.2023 13:01
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Yılbaşında Altın Fiyatları Yükselişte

Yılbaşında cep yakacak Aydın Kuyumcular Derneği Başkanı Murat Öz, İsrail-Filistin çatışmasının, altını etkilediğini söyledi.

Yaşanan gerilimden dolayı dünya piyasasındaki altın fiyatlarının değişimine dikkat çeken Öz, yatırımda en güvenli limanın altın olduğunu vurguladı.

Öz, yılbaşından sonra fiyatlarda artış beklendiğini de söyledi.

İsrail ve Filistin arasındaki gerilim, altın ve dolar fiyatlarını hareketlendirdi.

Altın fiyatlarında yılbaşından itibaren yükselişin söz konusu olacağını belirten Öz, “Piyasalarda belirsizliğin olduğu bir gerçek.Altının yılbaşı ya da yılbaşından sonrasına bir yükseliş trendi olacağını düşünüyorum. Ama çeyrek altın 4 bin, 5 bin lira olacak diye bir durum söz konusu değil. Bunun bir kesinliği yok. Ben bu trendin yukarı doğru olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

YATIRIMDA EN GÜVENLİ LİMAN

Öz, “Malum Ortadoğu’da bir savaş söz konusu. Böyle durum ve ortamlarda yine en güvenli liman altın oluyor. Altın da şu anda sıcak. İlerleyen süreçlerde hepimiz göreceğiz” ifadelerini kullandı.