Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yıllarca Yanlış Yapıyormuşuz! Banyoda Yapılan Bu Hata Sağlığımızdan Ediyor!

Sabun kullanmak cildin pH dengesini bozabilir ve kurumasına neden olabilir. Sabunla banyo yapmak cildi bakterilere karşı daha savunmasız hale getirebilir. Düzenli olarak sabunla banyo yapmak genital bölgeyi kurutabilir ve cilt rahatsızlıklarına yol açabilir. Sabunun içindeki bileşenler cildi kurutabilir ve erken yaşlanmaya neden olabilir. Ayrıca D vitamini emilimini engelleyebilir.

Yayın Tarihi: 04.09.2023 16:05
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Yıllarca Yanlış Yapıyormuşuz! Banyoda Yapılan Bu Hata Sağlığımızdan Ediyor!

Sabunun Cilde Etkileri

Sabun, vücuttaki kiri etkili bir şekilde temizlerken aynı zamanda cildin salgıladığı doğal yağları da temizler. Düzenli olarak sabun kullanmak cildin pH dengesini bozarak kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir. Tam da bu yüzden sadece suyla banyo yapmak cildin koruyucu tabakasının daha sağlıklı olmasını sağlar.

Sabunun Bakterilere Etkisi

Sabunla duş almak kısa vadede güzel kokmayı sağlasa da aslında cildi bakterilere karşı daha savunmasız hale getirir. Sabunun içindeki sert maddeler cilt yağları ile ciltte yaşayan bakteriler arasındaki dengeyi bozarak cildin daha fazla yağ, bakteri üretmesine neden olur. Sabunsuz yıkanmak koltuk altı gibi pek çok bölgenin kokmasını önler.

Genital Bölgenin Temizliği

Düzenli olarak sabunla banyo yapmanın genital bölgeyi kurutabildiği ve bazı sağlık sorunlarına yol açabildiği tespit edildi. Özel bölgeleri yıkamak için ılık su, kokuları gidermek gerektiğinde sıcak su kullanmanın en iyi yöntem olduğuna inanılıyor.

Sabunun Cilde Etkileri

Sabunda bulunan birçok bileşen cildi temizlemeyi amaçlasa da aslında yarardan çok zarara neden olabiliyor. Cildin asit örtüsüne zarar veren sabunlar sivilce ve dermatit gibi birçok cilt rahatsızlığına sebep oluyor. Sabunla banyo yapmak cildi kuruturken aynı zamanda kırışıklığa sebep oluyor. Sabun cildin erken yaşlanmasına yol açarken öte yandan D vitamini emilimini de engelliyor.