Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yulafın Sağlığa Faydaları

Yulaf, kalp hastalıklarına karşı koruma sağlar, kilo vermeye yardımcı olur, diyabete iyi gelir, sindirim sistemini düzenler ve cilt sağlığını destekler.

Yayın Tarihi: 18.09.2023 16:15
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Yulafın Sağlığa Faydaları

Kalp Hastalıklarına Karşı Korur

Kalp hastalıklarının temelinde kanda yer alan kötü kolesterol yatar. Yulafın içerisinde yer alan beta-glukan sayesinde bu oran düşerek vücutta oluşabilecek kalp hastalıklarına karşı korunma sağlar. Aynı zamanda içerisinde C vitaminin yer alması kalp krizini ve oluşabilecek felç riskini azaltmaya yardımcı olur.

Kilo Vermeye Yardımcı Olur

Yulafın içerisinde bulunan bileşenler sindirimin yavaşlamasına neden olarak tokluk hissi oluşmasına neden olur. Bu nedenle kilo vermek isteyen kişilerin diyet listelerinde sıklıkla yer alır. Ayrıca metabolizmanın hızlı bir şekilde çalışmasını sağlayarak da kilo vermeye destek olur.

Diyabete İyi Gelir

Yulaftaki beta-glukan isimli madde; bağırsakta, midede çözelti oluşturur ve sindirim sisteminin düzenlenmesinde etkilidir. Diyabet hastalarının kan şekerinin düşmesini sağlar ve diyabete iyi gelir.

Sindirim Sistemini Düzenler

Yulafın içerisindeki lif, sindirim sisteminin düzenlenmesinde etkilidir. Tüketilen besinlerin, bağırsakta sindirilmesine yardımcı olarak kabızlık probleminin önüne geçer. Ayrıca kronik olarak tekrarlanan bağırsak tembelliğine karşı yardımcı olur.

Cilt Sağlığını Destekler

Yulafı cilt bakımında kullanmak; cilt sağlığını destekler, cilde parlaklık katar ve cilt tonunu dengeler. İnce öğütülmüş yulaf, egzama gibi cilt problemlerinin semptomlarını hafifletebilir.