Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yumurta Nasıl Doğru Pişirilir?

Kahvaltıların vazgeçilmez besini olan yumurtayı doğru pişirme tekniği ile tüketmek önemlidir. Yumurta en çok protein içeren besinler arasında yer alır ve her gün tüketilmesi önerilir. Yumurta pişirirken dikkat edilmesi gereken şey pişirme süresidir. Yumurta sarısı etrafında oluşan koyu halka, uzun süre pişirildiğinde demir sülfür halkası olarak bilinen yeşil gri halkaya dönüşebilir ve demirin kaybedilmesine neden olabilir. Uzmanlar her gün en az bir adet organik yumurta tüketilmesini önerir.

Yayın Tarihi: 14.07.2023 13:13
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Yumurta Nasıl Doğru Pişirilir?

Kahvaltıların vazgeçilmez besini olan yumurtayı bir pişirme tekniği bulunmaktadır.

Yumurtayı tüketirken yanlış pişirme yöntemi uygulandığı zaman protein ve tüm faydası çöpe gider. Yumurta tüketmenin hiçbir faydasını görmezseniz. Peki yumurta nasıl tüketilir? İşte doğru pişirme yöntemi.

Yumurta en çok protein içeren besinler arasında yer almaktadır. Uzmanlar ise çocukların ve yetişkinlerin her gün mutlaka yumurta tüketmeleri gerektiğini söylüyor. Fakat yumurta tüketirken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Yani yumurtayı pişirirken doğru pişirme tekniğini kullanmak gerekmektedir. Aksi halde hiçbir faydası olmayacaktır. Yumurta yüksek protein ve demir içermektedir. Küçüklükten itibaren tüketilmesi gereken ve uzmanlar tarafından önerilen yumurtayı pişirirken bazı noktaları ve ipuçlarına dikkat etmek gerekmektedir.

YUMURTA PİŞİRİRKEN DİKKAT!

Yumurta pişirirken dikkat edilmesi gereken şey pişirme süresidir. Sarının etrafındaki koyu halka yumurtanın çok uzun süre pişmesinden kaynaklı oluşmaktadır. Bu ise yumurtanın içerisinde barındırmış olduğu proteini ve demiri yok etmektedir. Ayrıca yanlış tüketimden dolayı yumurtanın faydalarından da yararlanmak mümkün olmuyor.

İşte yumurtanın doğru pişirme yöntemi; Sarının etrafındaki koyu halka yumurtanın çok uzun süre pişilmesinden dolayı olmuştur. Yumurta eğer 10 dakikadan fazla pişmişse yumurta sarısı etrafından demir sülfür halkası olarak bilinen yeşil gri halka meydana gelmektedir. Bu da demirden yararlanılmasını engellemektedir. Yumurta demir minerali için olduçka iyi bir kaynaktır. Ayrıca demir eksikliğinden dolayı oluşan kansızlık gibi sorunlara da iyi gelmektedir. Eğer demir eksikliğinden kaynaklı kansızlık varsa metabolizma yavaşlamaktadır. Halsizlik, yorgunluk, odaklanma sorunları ve hafızada güçlütk gibi bazı belirtiler ortaya çıkmaktadır. Uzmanlar her gün en az bir adet organik yumurta tüketilmesi gerektiğini söylemektedirler. Ayrıca yumurtanın 10 dakika kadar pişirilmesi gerektiğini söyleyen uzmanlar yumurtanın mutlaka organik tercih edilmesi konusunda da uyarıyorlar. Her gün yumurta tüketimi kilo vermeye yardımcı olur ve tok tutar. Protein oranı yüksek ve karbonhidrat oranı düşük olan bu ürün tok kalmayı sağlayarak kilo verdirmektedir. Metabolizmayı hızlandırır.