Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Elçin Sangu'nun Kilo Verme Hikayesi ve Pilates İle İlgili Bilinmesi Gerekenler

Elçin Sangu'nun kilo verme hikayesi ve pilates ile ilgili bilinmesi gerekenler hakkında detaylı bilgiler.

Yayın Tarihi: 26.05.2023 14:46
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Elçin Sangu'nun Kilo Verme Hikayesi ve Pilates İle İlgili Bilinmesi Gerekenler

Elçin Sangu'nun Kilo Verme Hikayesi

Güzel oyuncu Elçin Sangu, geçtiğimiz yıllarda verdiği aşırı kilolarla görenleri şoke etti. 59 kilodan 49'a düşen Sangu'nun bir deri bir kemik kaldığı fotoğraflar yeniden gündeme geldi. Sangu'nun konuyla ilgili açıklaması büyük ilgi çekti.

Elçin Sangu'nun Kariyeri

13 Ağustos 1986 tarihinde İzmir'de dünyaya gelen Elçin Sangu, oyunculuk kariyerine başlamadan önce Mersin Üniversitesi'nde Opera bölümünde okudu. Oyunculuğa adım atan Elçin Sangu ilk olarak Öyle Bir Geçer Zaman ki ile hafızalara kazındı. Kiralık Aşk dizisindeki Defne karakteriyle geniş bir hayran kitlesine ulaşan güzel oyuncu sektöre ilk başladığında 59 kiloydu.

Elçin Sangu'nun Pilates İle İlgili Açıklamaları

Geçtiğimiz zamanlarda verdiği bir röportajla gündeme gelen ünlü oyuncu kilosuyla ve beslenme şekliyle ilgili açıklamalarda bulundu. 'Hep dikkat etmiyorum. Geçen sene sağlığım çok bozuldu. 3 ay kadar serumla yaşadım. Artık dikkat etmem gerektiğini anladım. Bu tempoda özel beslenmek gerekiyor ve şimdi hem yemek hem de spor düzenim çok iyi gidiyor.' 'Setten çıkınca saat gece 11 bile olsa spor yapıyorum. Haftanın üç gününü bir şekilde ayarlıyorum.' Sık sık pilates yaptığını açıklayan Sangu şimdilerde fit görünümüyle büyük ilgi çekiyor.

Pilates İle İlgili Bilinmesi Gerekenler

Pilates İle 1 Ayda Kaç Kilo Verilir?

Maksimum ayda 2 ya da 3 kilo vermenize yardımcı olur.

Pilates Ne Kadar Sürede Kilo Verdİrir?

Vücudunuzdaki bir kilo yağı eritmek için 3500 kalori yakmanız gerekiyor. Siz beslenme programınızı hiç değiştirmediyseniz, pilates yapmaya da yeni başladıysanız, ortalama 16 gün içinde 1 kilo kaybedersiniz.

Pilates İle Zayıflayan Var Mı?

Pilates vücudu güçlendirme konusunda önemli bir spordur, doğrudan zayıflamayı sağlamaz ancak dolaylı yoldan zayıflamaya yardımcı olur. Pilates vücudu dengede tutmaya yardımcı olan bir spordur tüm kasları çalıştırmasının yanı sıra istenildiğinde bölgesel olarak da zayıflamayı sağlar.

Pilates Ne Kadar Sürede İnceltir?

Reformer pilates en kısa sürede etki eden egzersiz çeşitlerinden birisidir. Ancak vücudunuza uygun aleti bulmak ve vücudunuzun değişmeye hazırlanması süresi için en az 1 ay biçilmiştir. 1 ay sonrasında vücudunuz sıkılaşmaya, incelmeye ve kas oranınız artmaya başlayacaktır. Bu süreç ise en az 3 ay sürmektedir.

Sadece Pilates Yaparak Kilo Verilir Mi?

Her ne kadar kalori yakılmasını sağlasa da, bilinenin aksine pilatesin direkt kilo vermede etkisi düşüktür. Ancak, uygulanacak diyet programı ve diğer egzersizlerle birlikte kilo verilmesine yüksek oranda yardımcı olur. Önemli olan pilatesle birlikte beslenme şeklinize, yaşam tarzınıza dikkat etmeniz.

Haftada 2 Gün Pilates Yeterli Mi?

İdeali haftada 3 defa yapmak. Yapamıyorsanız, minimum 2 gün Pilates yapın. Bu sayede etkilerini görebilir ve forma girebilirsiniz. Eğer haftada 3 gün yapabiliyorsanız harika bir şey yapmış olursunuz.