Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Tarkan Konseri Ücreti Tartışması

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Tarkan konseri için ödenen ücret tartışma konusu oldu. Başkan Tunç Soyer, Tarkan'ın para almadığını ve aldığı parayı bağışladığını söyledi. Ancak sonunda ödenen rakam belli oldu ve Tarkan'a 3 milyon 540 bin lira ödendiği açıklandı. Soyer, konserin İzmir ekonomisine ciddi bir katkı sağladığını iddia etti. Bu açıklamaya AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya sert tepki gösterdi ve İzmir'in kaynaklarının çarçur edildiğini söyledi.

Yayın Tarihi: 06.08.2023 15:57
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Tarkan Konseri Ücreti Tartışması

CHP yönetimindeki İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 9 Eylül İzmir'in Kurtuluş Günü'nde Kordon'da düzenlediği gösterişli Tarkan konseri için ödediği ücret tartışma konusu olmuştu.

Başkan Tunç Soyer, önce Tarkan'ın para almadığını, ardından da aldığı parayı bağışladığını ifade etmişti.

Ancak sonunda ödenen rakam belli olmuş, Tarkan'a konser bedeli olarak 3 milyon 540 bin lira ödendiği açıklanmıştı.

Konu, kentin gündeminden düşmeyen önemli bir tartışma olarak hafızalara kazındı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bugün yaptığı sosyal medya paylaşımıyla ünlü şarkıcı Tarkan'ın konserinin şehre 100 milyonluk bir katkı sağladığını iddia etti.

Ancak, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, bu açıklamaya sert bir tepki gösterdi.

Kaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: 'İzmir'in kaynaklarını çarçur edip, kent bütçesinde kara delik açtın. Yetmedi, aynı şekilde bu saçma paylaşımında olduğu gibi, İzmirliler'in aklıyla alay etme pervasızlığını da hiç elden bırakmadın. 238 gün kaldı, İzmir'in başına gelen en büyük talihsizlik olarak maziye gömüleceksin!'

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Tarkan konseriyle ilgili sosyal medya hesaplarından açıklama yapan Başkan Soyer, 'Bugün maziye döndüm. 9 Eylül'ün 100. Yılında Tarkan'ı misafir etmiştik. Olağanüstü, muhteşem bir buluşmaydı. Sonra yaptırdığımız 'Ekonomik Etki Analizi'; konserin, İzmir ekonomisine de ciddi bir katkı yarattığını gösterdi. Bir kez daha teşekkürler Tarkan.' şeklinde ifade etmişti.

AK Partili isimlerden Soyer'in 'koku' açıklamasına sert tepki: İzmirlinin aklıyla dalga geçiyor