Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Nuri Bilge Ceylan'ın Yeni Filmi Kuru Otlar Üstüne Türkiye'de İlk Kez Adana Altın Koza Film Festivali'nde Gösterilecek

Nuri Bilge Ceylan'ın yeni filmi Kuru Otlar Üstüne, Türkiye'de ilk kez Adana Altın Koza Film Festivali'nde gösterilecek. Film, Türk sineması adına büyük bir başarıya imza attı ve Cannes Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı. Kuru Otlar Üstüne, İstanbul'a atanmayı umarken Anadolu'nun ücra bir köyünde zorunlu hizmetini bitiren genç öğretmen Samet'in hikâyesini anlatıyor. Filmin gösterim tarihi henüz belirlenmedi, ancak Adana Altın Koza Film Festivali'nde izlenebilecek.

Yayın Tarihi: 13.07.2023 13:01
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Nuri Bilge Ceylan'ın Yeni Filmi Kuru Otlar Üstüne Türkiye'de İlk Kez Adana Altın Koza Film Festivali'nde Gösterilecek

Nuri Bilge Ceylan'ın Yeni Filmi Kuru Otlar Üstüne Türkiye'de İlk Kez Adana Altın Koza Film Festivali'nde Gösterilecek

Nuri Bilge Ceylan'ın yeni filmi Kuru Otlar Üstüne, mayısta düzenlenen 76. Cannes Film Festivali'nde Türk sineması adına büyük bir başarıya imza attı. Kuru Otlar Üstüne ile Türk sineması, En İyi Kadın Oyuncu dalında Cannes Film Festivali'nde ilk kez ödül kazandı. Bu ödüle, filmde Nuray'ı canlandıran Merve Dizdar layık görüldü. Türk sineması adına büyük bir prestij sağlayan Kuru Otlar Üstüne'nin Türkiye'deki gösterim tarihi henüz belirlenmedi. Kuru Otlar Üstüne'yi Fransızlar, Türkiye'deki izleyicilerden önce görme fırsatı buldu. Film, Fransa'da 12 Temmuz'da gösterime girdi. Kuru Otlar Üstüne Türkiye'de ise ilk kez 18-24 Eylül arasında gerçekleştirilecek olan 30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde izlenebilecek. Filmin sinema salonlarında gösterime girmesi ise yıl sonunda olacak.

Filmin Konusu

Kuru Otlar Üstüne, İstanbul'a atanmayı umarken Anadolu'nun ücra bir köyünde zorunlu hizmetinin dördüncü yılını bitiren genç öğretmen Samet'in hikâyesini anlatıyor. Samet, meslektaşı Kenan ile birlikte iki kız öğrenci tarafından taciz edilmekle suçlanınca, içine düştüğü çetin hayattan kurtulma umudunu tamamen kaybeder. Ancak kendisi de öğretmen olan Nuray ile tanışması, bu endişesini yenmesine yardımcı olabilir.

Adana Altın Koza Film Festivali

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında festivalin 30.uncusunu gerçekleştirmekten büyük onur duyduklarını belirtti. Pandemi ve sonrasında yaşanan sıkıntılı süreçte sinema salonları bir bir kapanırken sektörün üretime devam etmesi, Türk sinemasının gelişimi ve tanınırlığı için çok değerlidir diyen Zeydan Karalar, bu konuda şunları söyledi: Üniversitelerin gerçekleştirdiği akademik çalışmaların, sinemaya yönelen gençlerden gelen yeni fikirlerin sektördeki başarıyı artırarak yeni bir sinema oluşumuna katkı koyduğunu, çekilen filmlerin birçok ülkede ilgi görüp çeşitli festivallerde yer almalarından büyük sevinç duyduğunu ifade etti. Karalar, Ülkemize kazandırdığı ödüllerle bizleri gururlandıran Nuri Bilge Ceylan'ı festivalimizde ağırlamaktan mutluluk duyacağız.