Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ünlü Piyanist Fazıl Say'ın İsviçre'deki Konserleri İptal Edildi

Ünlü piyanist Fazıl Say, İsviçre'deki 4 konserinin İsrail-Filistin savaşı konusundaki fikirlerini gösterdikleri gerekçesiyle iptal edildiğini açıkladı. Say, Başkan Erdoğan'ın yaklaşımını da desteklediğini belirtti.

Yayın Tarihi: 20.10.2023 23:43
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Ünlü Piyanist Fazıl Say'ın İsviçre'deki Konserleri İptal Edildi

Ünlü Piyanist Fazıl Say'ın İsviçre'deki Konserleri İptal Edildi

Ünlü piyanist Fazıl Say, İsviçre'deki 4 konserinin iptal edildiğini açıkladı. İptal gerekçesi olarak İsrail-Filistin savaşı konusundaki fikirlerini gösterdiklerini belirten Say, Filistinli sivillerin öldürülmesine karşı çıkarak İsrail ve Netanyahu'ya sert tepki göstermişti. Başkan Erdoğan'ın İsrail-Filistin savaşındaki yaklaşımını da desteklediğini duyuran Say, konserlerinin iptal edilmesine tepki gösterdi.

Say'dan Avrupa'ya Tepki: Güvenim Oldukça Sarsıldı

Say, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Avrupa'da ifade özgürlüğüne güven duyulduğunu düşündüğünü ancak bu olay nedeniyle güveninin sarsıldığını belirtti.

Tüm Açıklamam Barış İçindi

İsviçre'deki konserlerinde İsrail-Filistin gerilimi konusunda sosyal medyada paylaştığı fikirlerinden dolayı programdan çıkarıldığını açıklayan Say, açıklamalarının barış içinde olduğunu ve her zaman uzlaşıdan yana olduğunu belirtti. İsrail'e 24 yıldır gittiğini ve terör olaylarından üzüntü duyduğunu ifade eden Say, Netanyahu'nun savaş siyasetini yanlış ve canice bulduğunu da dile getirdi. Ayrıca Erdoğan'ın bu konudaki yaklaşımını desteklediğini söyledi.

Bu Rahatsız Edici Olay...

Say, Avrupa'da ifade özgürlüğüne güven duyulurken bu olayın güvenini sarsan bir durum olduğunu vurguladı. Her bireyin bir görüşe sahip olması gerektiğini ve bu görüşlerin mesleki hayata yansımaması gerektiğini belirten Say, barıştan ve insanlıktan yana olduğunu ve müziğini insanlara umut olmak için yaptığını söyledi.