Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yeşilçam'ın Yıldızları: Aliye Rona ve Çiçek Dilligil

Yeşilçam'ın yıldızları Aliye Rona ve Çiçek Dilligil'in hayatları ve kariyerleri.

Yayın Tarihi: 01.11.2023 15:38
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Yeşilçam'ın Yıldızları: Aliye Rona ve Çiçek Dilligil

Aliye Rona: Yeşilçam'ın Yıldızı

Yeşilçam'ın yıldız ismi Aliye Rona, yarım asırlık sanat hayatı boyunca 204 filmde rol aldı. Yılanların Öcü, Kuma, Kınalı Yapıncak, Şabaniye, Yürek Yarası gibi unutulmaz filmlerle hafızalara kazınmıştı. Aliye Rona, 1996 tarihinde kaldığı huzur evinde geçirdiği beyin kanaması nedeniyle yaşama veda etmişti. Ömrünün son yıllarında sağ tarafına felç inen ve tekerlekli sandalyeye mahkûm olan Rona, Pendik'te bulunan bir huzur evinde kalıyordu. Bu huzur evinde yaşanan sağlık ve şiddet olayları televizyon haberlerinde gündeme gelmiş ve Aliye Rona burada kötü bir halde bulunmuştu.

Yine bu huzureviyle ilgili haberler sırasında son isteğinin 'Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ı oynamak' olduğunu belirtmişti. 29 Ağustos 1996 tarihinde kaldığı huzur evinde geçirdiği beyin kanaması nedeniyle vefat eden sanatçı Karacaahmet Mezarlığı'nda aile kabristanına defnedildi. Usta oyuncu Aliye Rona'nın yeğeni de şimdilerde çok ünlü bir oyuncu.

Çiçek Dilligil: Yeşilçam'ın Genç Yıldızı

Rona'nın ünlü yeğeni Çılgın Bediş, Baskül Ailesi ve Kaygısızlar gibi hafızalarda yer edinen dizilerde boy gösteren Çiçek Dilligil. Çiçek Dilligil, 1975 yılında yayınlanan Minik Cadı filminde rol almıştı. Dilligil efsane oyuncular Adile Naşit, Hulusi Kentmen, Bülent Kayabaş ve Meral Zeren ile küçük yaşta oynama şansı bulmuştu. Dilligil, 90'lı yıllara damga vuran Çılgın Bediş dizisinde Mükü karakterine can vermişti. Ünlü oyuncu bir gençlik dizisi olan Çılgın Bediş'te Yonca Evcimik, Cenk Torun, Sonay Aydın, Gülçin Hatıhan ve Sinan Bengier gibi usta isimlerle başrolü paylaşmıştı. Ünlü oyuncu Çiçek Dilligil, mide küçültme ameliyatı sonrası adeta eridi. Ünlü oyuncu verdiği kiloların ardından güzelleştikçe, güzelleşti.