Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'den Gazze Açıklaması

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İsrail'in Gazze'deki durumu ile ilgili açıklama yaptı. Borrell, Gazze'de ağır bombardımanın devam ettiğini ve halkın umutsuz bir durumda olduğunu belirtti. İnsani yardımlara erişim için çatışmalara ara verilmesi gerektiğini vurgulayan Borrell, sivillere yönelik saldırıları kınadıklarını ve rehinelerin serbest bırakılmasını talep ettiklerini ifade etti.

Yayın Tarihi: 28.10.2023 19:50
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'den Gazze Açıklaması

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İsrail'in Gazze'deki duruma ilişkin açıklama yaptı.

Borrell, İsrail'in hava ve kara operasyonlarını yoğunlaştırdığı, internet ve telefon bağlantısının tamamen kesildiği Gazze'deki durumu sosyal medya hesabından paylaştı.

Borrell, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın (UNRWA) Gazze'deki halkın içinde bulunduğu umutsuz durum hakkında uyarıda bulunduğunu hatırlattı.

İnsani yardımlara erişim için acilen çatışmalara ara verilmesi gerektiğini belirten Borrell, sivillere yönelik saldırıları kınadıklarını ve rehinelerin serbest bırakılmasını talep ettiklerini söyledi.