Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Roketsan Paris Air Show'da Güçlü Bir Katılım Gösteriyor

Roketsan, Paris Air Show'a güçlü bir katılım göstererek son teknoloji füze, roket ve mühimmat teknolojilerini sergiliyor. Şirket, etkinlikte önemli görüşmelere de imza atıyor. Roketsan'ın sergilediği ürünler arasında SOM-J, MAM-C, MAM-L, MAM-T, ÇAKIR Seyir Füzesi ve TEBER Güdüm Kiti yer alıyor. ÇAKIR Seyir Füzesi, 150+ kilometre menzili ve modüler bir mimari ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı gibi kurumların ihtiyaçlarının giderilmesi amaçlanıyor.

Yayın Tarihi: 19.06.2023 14:22
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Roketsan Paris Air Show'da Güçlü Bir Katılım Gösteriyor

Roketsan Paris Air Show'da Güçlü Bir Katılım Gösteriyor

Türkiye'nin önde gelen savunma şirketlerinden Roketsan, Paris Air Show'a güçlü bir katılım gösteriyor. Şirket, 19-25 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen etkinlikte son teknoloji füze, roket ve mühimmat teknolojilerini sergiliyor. Paris Air Show, sektörün en önemli oyuncularını bir araya getiren köklü bir organizasyon olarak önem taşıyor. Roketsan da bu fuara yaptığı güçlü katılımla hem Avrupa hem de dünya genelindeki işbirliklerini geliştirmeyi hedefliyor.

Roketsan'ın Paris Air Show'da Sergilediği Ürünler

  • Stand-Off Mühimmatı SOM-J
  • Mini Akıllı Mühimmatlar MAM-C, MAM-L ve MAM-T
  • ÇAKIR Seyir Füzesi
  • TEBER Güdüm Kiti

Roketsan'ın son teknoloji ürünleri HALL4/E78 numaralı standında yakından incelenebilir.

ÇAKIR Seyir Füzesi

Roketsan tarafından geliştirilen ÇAKIR Seyir Füzesi Ailesi, 150+ kilometre menzilli olup, toplamda 3 ayrı grupta 8 farklı füzeyi içeriyor. Modüler bir mimaride geliştirilen ÇAKIR Füze Ailesi, Gemisavar Füze, Elektronik Harp Füzesi, Seyir Füzesi ve Sürü Sensörlü Seyir Füzesi olmak üzere dört ana grupta geliştiriliyor. Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı gibi kurumların ihtiyaçlarının giderilmesi amaçlanıyor. ÇAKIR Füzesi, 275 kilogramlık ağırlığıyla öne çıkıyor ve faydalı yük kapasitesi oldukça kısıtlı olan hava platformlarında dahi çoklu bir şekilde taşınabiliyor. Yaklaşık 70 kilogram ağırlığında bir ‘Yüksek Patlayıcılı Yarı Delici Parçacık Etkili Termobarik’ harp başlığına sahip olan ÇAKIR Füzesi, zırhlı veya zırhsız bütün hedeflere karşı etkili olabiliyor.