Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Altı Bacaklı İnek Bilim Adamlarını Şaşırtıyor

Altı bacaklı inek bilim adamlarını şaşırtıyor. Brezilya'nın Edeia kentindeki bir çiftlikte boynunda bir çift bacakla doğan inek görenleri şaşkına çevirdi. Veterinerler o ilk doğduğunda yaşamasının mümkün olmayacağını söylediler. Fakat doğumunun üzerinden bir yıl geçti ve hala yaşıyor. Ona bir isim de verildi: Gambiarra. Gambiarra'nın sahibi Paulo, veterinerlerin söylediklerinden sonra ineğinin yaşamayacağını düşündüğünü ama ineğinin aynen diğer hayvanları gibi oldukça normal olduğunu belirtti. Hatta onun için 'mükemmel' tanımını yaptı. Federal Goias Üniversitesi (UFG) profesörü Paulo Jose Bastos Queiroz, bu duruma polimelia denildiğini açıkladı ve şöyle konuştu: 'Polimeli, genetik mutasyonlardan kaynaklanabileceği gibi, ikizlerin hamilelik sırasında yetersiz büyümesinden de kaynaklanabilir. Bu nedenler, hamilelik sırasında fetüsün gelişimini etkileyen hastalıklar veya beslenme eksiklikleriyle ilişkilendirilebilir.'

Yayın Tarihi: 23.10.2023 17:48
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Altı Bacaklı İnek Bilim Adamlarını Şaşırtıyor

Altı bacaklı buzağının her şeye meydan okuması bilim adamlarını şaşkına çevirdi.

Divino Paulo, geçen yıl Brezilya'nın Edeia kentindeki çiftliğinde ineklerinden birinin doğumuna yardım etti, ancak boynundan bir çift bacağın daha çıktığını fark ettiğinde dehşeti yaşadı.

İneğin Boyun Bölgesinde Gördüğü Şey Dehşete Düşürdü

İneğinin boyun bölgesinde gördüğü karşısında hayrete düşen adam hemen veteriner çağırdı. Veterinerler yeni doğanın uzun süre dayanmayacağını öngördü. Ahıra giren veteriner sakallarını karıştırıp kara kara bu olayın nasıl olduğunu düşündü. Ama şimdi, üzerinden bir yıldan fazla süre geçmiş olmasına rağmen genç inek hâlâ tekme atıyor.

Hayatta Kalacağını Düşünmedi

Çiftçi, veterinerlerin ilk başta hayvanın sağlığı konusunda endişelendiğini ve durumu nedeniyle hayatta kalacağını düşünmediğini söyledi. Ancak normal bir yaşam sürmeye devam etti. Brezilya gazetesi Globo'ya konuşan Bay Paulo, ineğe Gambiarra adını verdiğini ve buzağının "mükemmel durumda" olduğunu ekledi.

Genetik Mutasyondan Kaynaklanabilir

Federal Goias Üniversitesi (UFG) profesörü Paulo Jose Bastos Queiroz, bu duruma polimelia denildiğini açıkladı. "Polimeli, genetik mutasyonlardan kaynaklanabileceği gibi, ikizlerin hamilelik sırasında yetersiz büyümesinden de kaynaklanabilir. Bu nedenler, hamilelik sırasında fetüsün gelişimini etkileyen hastalıklar veya beslenme eksiklikleriyle ilişkilendirilebilir." dedi.

İnekler Dünyayı Şaşırtmaya Devam Ediyor

Daha tuhaf sığır haberlerinde, 'dünyanın en uzun ineğinin' videosunun internette yeniden ortaya çıkmasıyla sosyal medya kullanıcıları şaşkına döndü; bu inek basketbol yıldızı Michael Jordan kadar uzundu. Süper boyutlu öküz Knickers, ilk kez 2019'da şöhrete kavuştu; 194 cm boyunda ve neredeyse bir buçuk ton ağırlığındaydı.

Yeni Bir Görüntüsü Daha Ortaya Çıktı

Batı Avustralya'dan çiftçi Geoff Pearson, hikayenin yayınlanmasının ertesi günü muhabirlerden 115'ten fazla telefon çağrısı aldı. Ancak hayvan bir süredir ilgi odağı olmayınca, ineğin kendisinden çok daha küçük diğer ineklerle birlikte tarlalarda otladığını gösteren bir klip yeniden ortaya çıktı.