Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Altın Fiyatları Yükseliyor: Yatırımcılar Güvenli Liman Arayışında

İsrail-Filistin arasında yaşanan savaş ile birlikte altın fiyatları yükselmeye devam ediyor. Yatırımcılar altına olan güvenlerini arttırırken, uzmanlar da altın yatırımının hala geçerli olduğunu belirtiyor.

Yayın Tarihi: 21.10.2023 17:40
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Altın Fiyatları Yükseliyor: Yatırımcılar Güvenli Liman Arayışında

Güvenli liman olarak bilinen altın fiyatlarının yükselmesi yatırımcılarını sevindirdi.

İsrail-Filistin arasında yaşanan savaş ile birlikte tırmanışa geçen altın fiyatlarının daha da yükselip yükselmeyeceği özellikle yatırımcıların merak ettiği konuların başında geliyor. Her türlü ekonomik döngüde yatırımcının güvenli liman olarak gördüğü altında, şu sıralarda yaşanan savaş ve ekonomik krizler fiyatların yukarı yönlü çıkmasına neden oluyor.

"Savaş İle Birlikte Yükselişe Geçti"

Bin 800 TL fiyat aralığına yaklaşan gram altının daha da yükselmesini beklediğini belirten kuyumcu esnafı Engin Temizel, son günlerde yaşanan savaş ile birlikte altının yükselişe geçtiğini söyledi.

"Fiyatların Yukarı Çıkmasını Bekliyorum"

Altının daha çok bu havaları sevdiğini ifade eden Temizel, fiyatların bu nedenle de daha yukarı çıkmasını beklediğini söyledi.

"Henüz Geç Kalınmadı"

Altına yatırım yapacaklara da seslenen Temizel, uzun vadede altın yatırımı yapmak isteyenler için henüz geç kalınmadığını da ifade etti.

"Altının Yükselmesi Kaçınılmaz"

Dolar ve ons da fiyatların yükselmesinin kaçınılmaz olacağını söyleyen Temizel, uzun vadede altına yatırım yapmak isteyenlere tavsiyede bulunarak alım için henüz geç olmadığını sözlerine ekledi.

Altın Bu Hafta Kazandırdı

Öte yandan bu hafta Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 7,43 değer kaybederken, dolar/TL yüzde 0,70, Euro/TL yüzde 1,40, altının gram satış fiyatı yüzde 4,55 değer kazandı. Kapalıçarşı'da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı, bu hafta yüzde kazancıyla 4,55 artışla 1.791 liraya, Cumhuriyet altınının satış fiyatı da yüzde 4,58 kazançla 12.035 liraya yükseldi.