Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bataklıkta Bulunan Kafatası, Korkunç Cinayeti İtiraf Ettirdi!

İngiltere'nin Cheshire bölgesinde bulunan bir bataklıkta ortaya çıkan kafatası, 20 yıl önce kaybolan Malika de Fernandez'in cinayetini itiraf ettirdi. Ancak yapılan testler sonucunda kafatasının 1600 yıllık olduğu ortaya çıktı. Cinayetle ilgisi olmadığı anlaşılan Peter Reyn-Bardt ise jüri tarafından suçlu bulundu ve hapishaneye gönderildi.

Yayın Tarihi: 23.07.2023 18:29
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Bataklıkta Bulunan Kafatası, Korkunç Cinayeti İtiraf Ettirdi!

Bataklıkta kafatası bulununca korkunç cinayeti itiraf etti! Ancak ceset 1600 yıllık çıktı

İngiltere'de Peter Reyn-Bardt, karısının cesedinin bulunduğu zannedince işlediği cinayeti itiraf etti. Ancak bulunan ceset, 1600 yıllık çıktı. İngiltere'nin kuzey-batı bölgesindeki Cheshire'da bulunan kafatası, 20 yıllık cinayet itirafına neden oldu. Cumhuriyet'te yer alan habere göre havayolu çalışanı Peter Reyn-Bardt, portre sanatçısı Malika de Fernandez ile dört gün süren flörtlerinin ardından evlendi. Ancak 1959 yılında evlenen çiftin evliliği birkaç aydan biraz fazla sürdü.

KADIN BİR ANDA ORTADAN KAYBOLUNCA POLİS ŞÜPHELENDİ

İngiliz polisi, bir anda ortadan kaybolan Fernandez'in evliliği bozulan Reyn-Bardt tarafından öldürüldüğünü düşünse de cinayete ilişkin kanıt bulamadı.

BATAKLIKTA BULUNAN KAFATASI CİNAYET İTİRAFI GETİRDİ

Reyn-Bardt'ın evine yakın bir bataklıkta kafatası bulunması, polisin aklına hemen çocuklara karşı bir dizi cinsel suçtan hapis yattıktan sonra serbest bırakılan Reyn-Bardt'ı getirdi. 1983 yılında işçilerin bulduğu kafatası, Reyn-Bardt'ın 20 yıl boyunca kayıp olan Fernandez'i öldürdüğünü itiraf etmesine sebep oldu.

ASLA BULUNAMAYACAĞINI DÜŞÜNMÜŞ

İlk sorgulama sırasında suçunu itiraf eden Reyn-Bardt, polise "Çok uzun zaman oldu, asla bulunamayacağımı düşünmüştüm" dedi.

Reyn-Bardt, Fernandez'in kendisini eşcinsel bir erkek olmakla tehdit ettiği ve bu sebeple işten çıkarılmaktan korktuğu için öldürdüğünü iddia etti.

"AKLIMA GELEN TEK ŞEY ONU SAKLAMAKTI"

"İçimde bir şeyler kaynadı" diyen Reyn-Bardt, eşini hızlıca sarstığını ve sarsmaları bittiğinde eşinin öldüğünü fark ettiğini öne sürdü. Cinayet işlediğini gören Reyn-Bardt, "Dehşete kapılmıştım ve sağlıklı düşünemiyordum. Aklıma gelen tek şey onu saklamaktı" dedi.

CESEDİ PARÇALARA AYIRIP BATAKLIĞA ATMIŞ

Reyn-Bardt, cesedi bir baltayla parçalara ayırdığını ve parçaları evinin yakınında bulunan 11 bin yıllık turba bataklığına attığını itiraf etti.

ROMA DÖNEMİNE AİT ÇIKTI

Cesedin geri kalanı ellerinde olmadığı için doğru kişiyi yakaladıklarından pek emin olmayan Dedektif George Abbott, kafatasını daha fazla test için Oxford Üniversitesi'ne gönderdi. Yapılan karbon testi sonucunda ise kafatasının, Roma dönemine ait olduğu ortaya çıktı.

Savcı, "16 yüzyıldan uzun bir süredir turba bataklığında korunan kafatasının, Peter Reyn-Bardt'ın işlediği cinayetle hiçbir ilgisi olmadığı açıktı. Ancak kafatasının bulunması doğrudan sanığın tutuklanmasına ve ayrıntılı itirafta bulunmasına yol açmıştır" dedi.

Reyn-Bardt itirafını geri almaya çalışsa da jüri onu cinayetten suçlu buldu. Reyn-Bardt hayatının kalan kısmını hapishanede geçirdi. Fernandez'in cesedi ise hala bulunamadı.