Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Çin, Orta Doğu'da Etkin Rol Oynamak İstiyor

Çin, Orta Doğu'da daha etkin bir rol oynamak amacıyla İsrail ve Hamas arasında ateşkes sağlanması için elçi gönderdi. Çinli elçi Zhai Jun, Orta Doğu'yu turlayarak çeşitli temaslar gerçekleştirecek. Çin, Filistin sorununun çözümü için işbirliğine hazır olduğunu belirtti.

Yayın Tarihi: 21.10.2023 00:16
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Çin, Orta Doğu'da Etkin Rol Oynamak İstiyor

Çin'in Orta Doğu'daki Rolü

Çin, Orta Doğu'da daha etkin bir rol oynamak amacıyla İsrail ve Hamas arasında ateşkes sağlanması için elçi gönderdi. Çinli elçi Zhai Jun, Orta Doğu'yu turlayarak çeşitli temaslar gerçekleştirecek. İlk olarak Katar Dışişleri Bakanı ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in özel temsilcisi ile görüşen Jun, her iki ülkenin de İsrail-Filistin sorunu ve diğer krizlerin çözümüne yönelik çabalarını koordine etme konusunda kararlı olduklarını teyit etti. Çin, Filistin sorununun çözümü için işbirliğine hazır olduğunu belirtti.

Çin'in İsrail-Filistin Sorununa Bakışı

Çin, sivillere yönelik saldırılara karşı olduğunu bildirirken, Hamas'ın saldırısını kınamadı. Çin, Gazze'ye yönelik olası bir kara harekatından önce İsrail'e acil ateşkes çağrısında bulundu. Çin Dışişleri Bakanlığı, büyük güçlerin objektif ve tarafsız olması gerektiğine inandıklarını belirtti.