Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 100. Yıl Hitabında Gazze'ye Destek Verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında yaptığı 100. Yıl Hitabı'nda Gazze'ye destek verdiğini vurguladı. Erdoğan, Türkiye'nin mazlumlara yardım etme konusundaki kararlılığını ve güçlü bir birikime sahip olmanın gururunu dile getirdi.

Yayın Tarihi: 30.10.2023 14:05
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 100. Yıl Hitabında Gazze'ye Destek Verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında 100. Yıl Hitabı'nı gerçekleştirdi.

Erdoğan, 'Türkiye Cumhuriyeti, binlerce yıldır elden ele, gönülden gönüle ve nesilden nesile aktarılan muazzez bir hazinedir. Cumhuriyet'imizin 100'üncü yaşını millet olarak işte böyle güçlü, zengin ve köklü bir birikime sahip olmanın gururuyla kutluyoruz' dedi.

Gazze'ye Destek

Erdoğan, hitabında Gazze'deki gelişmelere de değindi ve Türkiye'nin mazlumlara yardım etme konusundaki tavrını vurguladı. 'Bugün Türkiye Cumhuriyeti, kimsesizlerin kimsesi olan bir ülkedir. Balkanlardan Kafkasya'ya, Asya'dan Afrika'ya, Türkistan'dan Filistin'e kadar nerede gözü yaşlı bir mazlum, mağdur ve ihtiyaç sahibi varsa yardımına koşan, elinden tutup kaldıran, derdine derman olan Türkiye'dir. Bu millettir' ifadelerini kullandı.

Uluslararası Basında Yer Buldu

Erdoğan'ın sözleri dünya basınında geniş yer buldu. Japonya merkezli NHK, Türkiye Cumhurbaşkanı'nın Gazze'ye destek verdiğini vurgulayarak haber yaptı. Voice of America, Türkiye'nin emperyalist güçlere karşı duracağına dair sözlerine yer verdi. CNN Yunanistan ise Erdoğan'ın Gazze'ye el uzatılamayacağını belirtti. Haberlerde, Erdoğan'ın güçlü bir konuşma yaptığı ve Türkiye'nin mazlumlara yardım etme konusundaki kararlılığını gösterdiği vurgulandı.