Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Daniel Ricciardo'nun AlphaTauri ile Sözleşmesi Devam Ediyor

Daniel Ricciardo bu sezon AlphaTauri ile sözleşmesi devam ediyor. Sergio Perez'in performansının beklentilerin altında kalması, Ricciardo'nun Red Bull'a dönüşü söylentilerine yol açtı. Ancak Ricciardo, şu anda odak noktasının AlphaTauri ile başarılı yarışlar koşmak olduğunu belirtti.

Yayın Tarihi: 03.11.2023 16:05
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Daniel Ricciardo'nun AlphaTauri ile Sözleşmesi Devam Ediyor

Ricciardo'nun AlphaTauri ile Sözleşmesi Devam Ediyor

Ricciardo bu sezonun başlarında Nyck de Vries'in yerine AlphaTauri koltuğuna oturarak pistlere geri dönmüş ancak Hollanda Grand Prix’sinin antrenman turlarındaki kazasının ardından sakatlanmış ve birkaç ay pistlerden uzakta kalmıştı. Avustralyalı pilot iki hafta önce Amerika Grand Prix’sinde yarışlara geri dönmüştü ancak vasat altı bir performans sergilemişti. Kondisyonunu geri kazanması beklenen pilot Meksika Grand Prix’sini yedinci sırada bitirerek AlphaTauri takımının bu sezonki en iyi sonucunu elde etti. Gelecek yıl için Ricciardo’nun AlphaTauri ile sözleşmesi devam ediyor. Aynı şekilde Sergio Perez de Red Bull koltuğunda oturacak. Ancak Perez’in Red Bull ile beklentilerin uzağında bir performans göstermesi, 2014-2018 yılları arasında Red Bull koltuğuna oturmuş Ricciardo’nun takıma geri döneceği söylentilerine yol açtı. Gazetecilere açıklama yapan Ricciardo, şu anki odak noktasının AlphaTauri’de başarılı yarışlar koşmak olduğunu şöyle açıkladı: “Gelecek sezon için AlphaTauri ile bir sözleşmem bulunuyor.”

Fotoğraf: Andy Hone / Motorsport Images Daniel Ricciardo, AlphaTauri AT04, Oscar Piastri, McLaren MCL60, Alex Albon, Williams FW45

“Söyleyeceklerim bu kadar.” Ricciardo’nun Meksika’daki yarışta yedinci olması AlphaTauri’nin puanını oldukça artırdı. Sezonun büyük bölümünde takımlar sıralamasında demir atmış İtalyan takımı, Ricciardo’nun topladığı puanların etkisiyle sekizinci sıraya kadar yükseldi. Meksika Grand Prix hafta sonu hakkında konuşan Ricciardo, sözlerini şöyle bitirdi: “Meksika’da geçirdiğimiz türden bir hafta sonu geçirmek benim ruhumu canlandırıyor.” “Ayrıca uzun süredir takım adına yarışmadım ancak son iki Grand Prix haftası sonunda takımlar şampiyonasında iki sıra yukarı çıkmış olmamız büyük bir başarı.” “Bu yükselişimiz takımdaki atmosferi olumlu yönde etkiledi. Takıma katkı sunduğum için çok mutluyum ve çalışmaya devam edeceğim.”

Ricciardo'nun Red Bull'a Dönüşü Mümkün mü?

Verstappen'in mevcut takım arkadaşı Sergio Perez, 2023'e harika bir başlangıç yaparak ilk dört yarışın ikisinde galibiyete ulaştı. Ancak Meksikalı pilotun elde ettiği sonuçlar bu şekilde devam etmedi ve sezon ilerledikçe performansı geriledi. Bu durum, 2024 sonuna kadar kontratı olmasına rağmen gelecek sezon için Perez'in yerine, 2014-2018 yılları arasındaki takımı Red Bull'a yedek pilot olarak geri dönen Daniel Ricciardo'nun gelebileceği spekülasyonlarına sebep oldu. Ricciardo şu anda, AlphaTauri'nin sezon ortasında Nyck De Vries ile yollarını ayırmasının ardından Red Bull kardeş takımında yer alıyor.

Fotoğraf: Red Bull Content Pool Daniel Ricciardo, AlphaTauri

Ancak Avustralyalı pilot, Red Bull ile bu konuda herhangi bir diyaloğu olmadığının altını çizdi. Eski takım arkadaşı Verstappen ise bu konuda şunları söyledi: "Takım arkadaşıyken Daniel ile her zaman harika bir ilişkim oldu ve şu an Checo ile de iyi bir ilişkim var, bu yüzden kimi tercih edeceğimi söylemek haksızlık olur." "Bu kararı vermek bana düşmez çünkü ben kendi performansıma odaklanmış durumdayım." "Eğer gelecek yıl Checo olursa, bu harika olur çünkü onunla harika bir çalışma ilişkim var. Ancak Daniel olursa, onunla da harika bir ilişkim var." "F1 zor bir spor olabilir ve bu tür sorularla karşılaşabilirsiniz. Ama belki de hiçbir şey olmayacak, bunu göreceğiz."

Fotoğraf: Sam Bloxham / Motorsport Images Sergio Perez, Red Bull Racing