Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Dibi Tutmuş Tencereleri Nasıl Temizleriz?

Evde pişirme sırasında yaşanan en yaygın sorunlardan biri yanmış tencereler. Kimi zaman dalgınlık sonucu oluşan bu durum, ev hanımlarının ve yemek yapmayı sevenlerin en büyük endişelerinden biri. Ancak endişelenmeye gerek yok! Şimdi yanmış tencerelerinizi nasıl yeni gibi yapacağınıza dair püf noktaları ve ipuçları paylaşacağız.

Yayın Tarihi: 07.08.2023 13:37
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Dibi Tutmuş Tencereleri Nasıl Temizleriz?

Dibi tutan tencereler mutfakta sıkça karşılaştığımız bir sorundur ve genellikle çöpe atılırlar. Ancak bu yazımızda sizlere dibi tutan tencereyi eski haline döndürme tekniğini öğreteceğiz. Sakın çöpe atmayın hemen deneyin!

Adım 1: Sirke ve Tuz Kullanın

Dibi tutan tencerenizi tekrar kullanılabilir hale getirmek için sirke ve tuz kullanmanız gerekiyor. Tencerenizin içine bir miktar sirke ve tuz ekleyin ve su ile doldurun. Ardından tencerenizi ocağa koyun ve kaynatın.

Adım 2: Tencerenizi Soğumaya Bırakın

Tencerenizi kaynattıktan sonra ocağı kapatın ve tencerenizi soğumaya bırakın. Sirke ve tuzun etkisiyle tencerenizin dibindeki tortu ve yanmış yemekler yumuşayacak ve kolayca çıkarılabilir hale gelecektir.

Adım 3: Tencerenizi Temizleyin

Tencereniz soğuduktan sonra içindeki suyu boşaltın ve tencerenizi sabunlu su ile yıkayın. Tencerenizin dibindeki tortu ve yanmış yemekler kolayca çıkacaktır. Eğer tencerenizde hala lekeler varsa biraz daha sirke ve tuz ekleyerek tekrar kaynatabilirsiniz.

DİBİ TUTAN TAVA NASIL TEMİZLENİR?

Yasemin.com'da dibi tutan tavayı temizleme yöntemleri paylaşıldı. İşte yanmış tava temizleme yöntemleri:

  • Yanık tavayı su ile doldurun. İçine 1 bardak sirke dökün ve kaynatın. Ocaktan alınca yanık tavayı 2 kaşık karbonatla ovun. Tavanız pırıl pırıl olacak.
  • Yanmış tavanın dibini kaplayacak kadar su ve bulaşık deterjanı eklenip tava ocak üzerinde 15-20 dakika kaynatılır. Bu şekilde yanıklar tavanın yüzeyinden sökülecektir. Eğer bu işlem yanık tavayı temizlemeye yetmezse içerisindeki su dökülür ve yağ çözücü eklenir. Yağ çözücü tavada 10 dakika bekletilir ve bulaşık süngeri ve deterjan ile yıkanıp durulanır.

Derleme: Tgrthaber.com.tr - Sadık Şimşek