Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İran Dışişleri Bakanı ile Görüşme Yaptı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İran Dışişleri Bakanı ile görüşme yaptı. İran Cumhurbaşkanı'nın Türkiye'ye geleceği ve Filistin-İsrail çatışmalarının durdurulması konusunda adımların atılması gerektiği vurgulandı.

Yayın Tarihi: 01.11.2023 15:29
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İran Dışişleri Bakanı ile Görüşme Yaptı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İran Dışişleri Bakanı ile Görüşme Yaptı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan heyetlerarası görüşme gerçekleştirdi. Toplantının ardından iki bakan ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Fidan, İran Cumhurbaşkanı'nın Türkiye'ye geleceğini duyurdu ve Filistin ve İsrail arasındaki çatışmaların durdurulması konusunda adımların atılması gerektiğini belirtti.

İran Cumhurbaşkanı Türkiye'ye Geliyor

Bakan Fidan, İran Cumhurbaşkanı'nın yakın zamanda Türkiye'ye geleceğini açıkladı. Ayrıca, Filistin ve İsrail arasındaki çatışmalara da değindi ve masum sivillere yapılan saldırıları tasvip etmediklerini dile getirdi.

İsrail'e Net Mesaj

Bakan Fidan, İsrail-Filistin çatışmalarına da değinerek Gazze'deki trajedinin en önemli gündem maddesi olduğunu belirtti. İsrail'in şiddet yoluyla güvenlik sağlanamayacağını anlaması gerektiğini vurguladı.

Bölgesel Gelişmeler

Toplantıda ayrıca diğer bölgesel gelişmeler de ele alındı. Irak'ta istikrarlı bir süreç gözlemlediklerini belirten Bakan Fidan, AB ve ABD'nin ateşkes kelimesini duymak istemediğini ve kalıcı bir barış için çalışılması gerektiğini ifade etti.

İran Cumhurbaşkanı'nın Türkiye Ziyareti

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ise görüşmelerinin ana gündem maddesinin Gazze olduğunu belirtti. Savaşın durmaması halinde bölgenin kontrolünün kaybedileceğini ve ABD, İsrail ve savaş suçlarını destekleyenlerin sorumlu olacağını söyledi. Ayrıca, bölge ülkelerine İsrail ürünlerini boykot etme çağrısı yaptı.

Abdullahiyan, Cumhurbaşkanı Reisi'nin Türkiye ziyaretinin de yakın zamanda gerçekleşeceğini belirtti.