Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Dünya Genelinde İsrail'e Karşı Filistin Destek Gösterileri

ABD destekli İsrail katliamına 'Dur' demek için dünyanın dört bir yanında insanlar sokaklara döküldü. Filistin'e özgürlük sloganı ile İsrail'e tepkilerini dile getirdiler.

Yayın Tarihi: 29.10.2023 22:35
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Dünya Genelinde İsrail'e Karşı Filistin Destek Gösterileri

ABD

ABD'nin başkenti Washington DC'de onlarca insan, kırmızıya boyanmış kefenlerle İsrail'i protesto etti. İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik 7 Ekim'de başlattığı saldırılar sürüyor. İsrail ordusunun saldırıları sonucu Filistin'de bugüne kadar 3 bin 595'i çocuk olmak üzere 7 bin 703 kişi hayatını kaybetti.

LÜBNAN

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Gazze ile dayanışma ve İsrail'i kınamak amacıyla gösteri düzenlendi. Hamas, İslami Cihad Hareketi ve diğer Filistinli grupların çağrısı üzerine binlerce kişi, Beyrut'un en büyük camisi Muhammed Emin Camii önünde bir araya geldi.

İNGİLTERE

İngiltere'de binlerce İnsan Filistin'i desteklemek için sokaktaydı. İngiltere'nin başkenti Londra'da Filistin'le dayanışma gösterisi için toplanan on binlerce kişi, polisin yoğun güvenlik önlemleri altında üçüncü kez yürüdü.

KANADA

Kanada'nın Toronto kentinde bir araya gelen binlerce kişi Filistinlilere destek gösterisinde bulundu. Nathan Phillips Meydanı'nda yürüyüş düzenleyen göstericiler İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti.

FAS

Fas'ın Kazablanka kentinde, on binlerce kişinin katılımıyla Filistin'e destek gösterisi düzenlendi. Fas Filistin'i Destekleme ve Normalleşmeye Karşı Hareketi'nin çağrısıyla Kazablanka kentinin merkezinde yer alan 2 Mart Caddesi'nde toplanan on binlerce gösterici, Gazze ve Filistin'e destek verdi.

POLONYA

Polonya'nın başkenti Varşova'da yüzlerce kişinin katılımıyla yapılan Filistin'e destek yürüyüşünde, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi. Varşova'nın eski şehir meydanında toplanan yüzlerce kişi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto ederek, Filistin'e desteklerini, Gazze ile dayanışmalarını belirtti.