Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ermenistan'da İlginç Gelişmeler: ABD ile Ortak Tatbikat ve İran ile Anlaşmalar

Ermenistan, ABD ile ortak askeri tatbikat düzenleyeceğini açıkladı ve İran ile sınır güvenliği anlaşması yaptı. Ayrıca Ermenistan'ın Putin hakkında uluslararası tutuklama kararı vereceği iddia ediliyor. Diplomasi uzmanları, Ermenistan'ın tutarsız politikalarını eleştiriyor ve ülkenin tehlikeli sularda olduğunu belirtiyor.

Yayın Tarihi: 10.09.2023 20:56
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Ermenistan'da İlginç Gelişmeler: ABD ile Ortak Tatbikat ve İran ile Anlaşmalar

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Kafkaslar’ın küçük ülkesi Ermenistan’da ilginç gelişmeler oluyor. Azerbaycan’a karşı işgal ettiği Dağlık Karabağ’da savaşını kaybeden Ermenistan, adeta ateşle oynuyor. Rusya ve İran ile yakınlaşmaya çalışan Ermenistan geçtiğimiz günlerde ABD ile 11 Eylül'den 20 Eylül'e kadar “EAGLE PARTNER 2023” isimli ortak askeri tatbikat düzenleyeceğini açıklamıştı. Ermenistan’ın bu açıklaması başta Rusya olmak üzere dünyada şaşkınlıkla karşılanmıştı.

İRAN İLE SINIR GÜVENLİĞİ ANLAŞMASI!

Kafkaslar’da dengeleri değiştirecek hamleler yapan Ermenistan, Amerika ile anlaşmasının ardından İran ile görüşmeler yaptı. İran ile askeri anlaşmalar dışında sınır güvenliği anlaşması da yapan Ermenistan, hemen ardından Azerbaycan’a saldıracağını duyurdu.

ERMENİSTAN PUTİN’E TUTUKLAMA KARARI VERECEK!

Türkiye ve Azerbaycan ile Rusya tarafından özellikle izlenen Ermenistan’dan gelen son bilgiler bu kez daha şaşırtıcı çıktı. Erivan'dan sızan bilgilere göre Ermenistan Putin hakkındaki uluslararası yakalama kararını yakında kabul edecek. Bunun karşılığı olarak da ABD'den yüklü miktarda para ve silah sözü aldığı yönünde.

PAŞİNYAN KAFASINA MI SIKIYOR?

Ermenistan’ın yaptığı görüşeler anlaşmalar ve aldığı kararları yorumlayan diplomasi uzmanlar, ”Yaklaşık 3 milyon kadar nüfusa sahip olan Ermenistan, bugüne kadar Türk denizi arasında hayatta kalmasını Rusya'nın korumasına borçluydu. Paşinyan ne zaman Rusya'yla ilişkileri azaltıp Batı'ya yanaştı. Bundan sonra Karabağ’ın yüzde 70'ini Azerilere ve kalanını da Ruslara kaptırdı. Başbakan Nikon Paşinyan aynı tutarsız politikalar ile devam ederek, ülkesini yine çok tehlikeli sulara atıyor. Eğer Ermenistan Azerbaycan’a saldırır ve bir çatışma çıkarsa, 3 yıl önce her şeyini kaybetme noktasına gelmiş Ermeni ordusunu artık Ruslar da korumaz. Ermenistan ve Paşinyan kafasına mı sıkıyor?” şeklinde yorumladı.