Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Eski İsrail Adalet Bakanı Yossi Beilin: İsrail Gazze'den 'intikam' aramamalı

Hamas'ın İsrail'e karşı son yılların en büyük saldırısını düzenlemesinin yankıları sürüyor. Eski İsrail Adalet Bakanı Yossi Beilin, İsrail'in Gazze'ye olası bir kara saldırısına hazırlanırken intikam aramaması gerektiğini söyledi. Beilin, ateşkesi desteklemediğini belirterek, Gazze'deki Filistinlilerin ihtiyaçlarını karşılamak için insani bir ateşkes yapılabileceğini ancak Hamas liderliğini ortadan kaldırmak gerektiğini ifade etti.

Yayın Tarihi: 23.10.2023 15:01
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Eski İsrail Adalet Bakanı Yossi Beilin: İsrail Gazze'den 'intikam' aramamalı

Hamas'ın İsrail'e karşı son yılların en büyük saldırısını düzenlemesinin yankıları sürüyor.

Bölgede çatışmalar hız kesmeden devam ederken eski İsrail Adalet Bakanı Yossi Beilin'den dikkat çeken bir çağrı geldi.

Al Jazeera'ya konuşan eski bakan İsrail'in kuvvetleri kuşatma altındaki Gazze Şeridi'ne olası bir kara saldırısına hazırlanırken intikam aramaması gerektiğini söyledi.

Beilin 'İntikam hiçbir zaman İsrail saldırısının hedefi olmamalıdır' dedi.

'insanların intikam istediğini anlayabiliyorum. Ancak hükümetlerin intikam almasına gerek yok.'Eski bakan 'Yaklaşan saldırının bir amacı var ve bu da Gazze'deki Hamas liderliğini değiştirmektir' dedi.

Ateşkesi desteklemediğini belirten Beilin 'Gazze'deki Filistinlilerin su, yiyecek ve tıbbi ihtiyaçlarını karşılamak için birkaç saat insani ateşkes yapılmasında bir sakınca yok. Hamas'ın liderliğini ortadan kaldırmamız gerektiğine inanıyorum' dedi.

Eski Başbakan Naftali Bennet, Hamas'ın İsrail'in güneyine yaptığı sürpriz saldırının sorumluluğunu üstlendiğini söyledi.

Bennett'e, Başbakan olarak görev yaptığı süre boyunca her gün binlerce Filistinli işçinin İsrail'e girişine izin vermekten pişman olup olmadığı soruldu.

Eski Başbakan bu soruya 'Elbette ben de sorumluluk taşıyorum' diye yanıtladı.