Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Filistin-İsrail Savaşı: Sosyal Medyada Dalga Geçme Skandalları

Son dönemlerde türlü krizlere tanıklık eden dünya, bu kez de Filistin-İsrail arasındaki savaşı takip ediyor. İsrail'in karşılık vermesiyle çatışmalar hız kazanırken iki bölgede de can kayıpları artıyor. Gazze'de özellikle de sivillerin hedef alındığı savaşta vahşet görüntüleri ortaya çıkıyor. İsrailli sosyal medya kullanıcılarının paylaşımları ve dalga geçme videoları gündeme geliyor. Yıllardır Filistin topraklarını işgal eden İsrail'in Gazze'yi abluka altına alarak aç, susuz ve elektriksiz bırakması büyük tepki çekiyor. ABD'li fenomenlerin İsrailli askerler için yardım kampanyası başlatması ise şaşkınlık yaratıyor.

Yayın Tarihi: 22.10.2023 11:45
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Filistin-İsrail Savaşı: Sosyal Medyada Dalga Geçme Skandalları

Filistin-İsrail Savaşı: Sosyal Medyada Dalga Geçme Skandalları

Son dönemlerde türlü krizlere tanıklık eden dünya, bu kez de Filistin-İsrail arasındaki savaşı takip ediyor. 7 Ekim sabahı Hamas güçlerinin İsrail'e karşı bir operasyon başlatması sonrasında Orta Doğu kan gölüne döndü. İsrail'in de karşılık vermesiyle çatışmalar hız kazanırken iki bölgede de can kayıpları artıyor.

Gazze'de özellikle de sivillerin hedef alındığı savaşta vahşet görüntüleri ortaya çıkıyor. İsrailli sosyal medya kullanıcılarının paylaşımları Aynı zamanda İsrailli bazı sosyal medya kullanıcılarının bombardıman altındaki Gazze ile dalga geçtikleri videolar gündeme geliyor. Geçtiğimiz günlerde su, elektrik ve gıdanın verilmediği Gazze'yi hedef alan bir sosyal medya kullanıcısı, çeşmenin altında suyu boşa akıttığı anları dalgaya aldı. Ölen Filistinlilerle dalga geçti Bu seferki dalga konusu ise tüyler ürperten cinsten. Sosyal medya kullanıcısı bir kadın, savaşta bebeğini kaybeden kadınları canlandırdı. Bir diğer yandan ketçap ile alnına kan simgesi yapan kadın, ölü pozu verdiği anları hesabından paylaştı.

Yıllardır Filistin topraklarını işgal eden ve yaklaşık 2,5 milyon sivilin yaşadığı Gazze'yi abluka altına alarak aç, susuz ve elektriksiz bırakan İsrail terörü devam ediyor. Yaşam damarları kesilen Filistin'de bebekler, çocuklar ve kadınlar; soğukla, açlıkla, karanlıkla imtihan ediliyor. Günlerdir Gazze'ye ölüm yağdıran İsrail'e tepkiler çığ gibi büyürken, ABD'li fenomenlerden pes dedirten bir adım geldi. 'SAĞLIKLI VE GÜÇLÜ OLMALILAR' Filistinli bebekler ve çocuklar bombalanıp açlıktan ölürken, ABD'li fenomenler; Gazze'de soykırım yapan İsrailli askerleri için yardım kampanyası başlattı. Kudüs'te yaşayan sosyal medya fenomeni Jazzie Morgan, 5 arkadaşıyla birlikte İsrail askerlerine glütensiz ürünler hazırladı. İsrail ordusunun daha güvenli beslenebilmesi için toplam 400 İsrail askerine ücretsiz glütensiz kurabiye pişirdi. TOK KARNINA KATLİAM YAPIN İsrailli askerlerin aç karnına katliam yapmasına izin vermeyeceklerini söyleyen Morgan, 'Cumartesi gününden beri güvenli yemek yiyemeyen, ağlayan askerlerin karnını doyurmaya devam edeceğiz. Onursal mücadelelerinde onların yemeklerini vererek yanlarında olacağız' dedi.