Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Galatasaray'ın Sol Bek Tercihi: Abdülkerim Bardakcı

Galatasaray'ın sol bek pozisyonunda yaşadığı sıkıntılar üzerine teknik direktör Okan Buruk, stoper Abdülkerim Bardakcı'yı sol bekte oynatmayı düşünüyor. Bardakcı, performansıyla dikkat çekiyor ve Avrupa'nın büyük kulüpleriyle anılıyor.

Yayın Tarihi: 01.11.2023 04:57
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Galatasaray'ın Sol Bek Tercihi: Abdülkerim Bardakcı

Galatasaray'ın Sol Bek Tercihi: Abdülkerim Bardakcı

Galatasaray, ligdeki 9 maçlık galibiyet serisiyle lider Fenerbahçe'yi takibini sürdürüyor. Şampiyonlar Ligi'nde de başarılı bir performans ortaya koyan sarı-kırmızılıların gruptan çıkma iddiası devam ediyor.

Sezon başında yapılan transferlerle tüm kulvarlarda yarışabilecek bir kadro kuran Aslan, sadece sol bekte beklediği verimi alamadı. Galatasaray'ın sol bek pozisyonu için elinde Kazımcan Karataş ve yeni transfer Angelino var.

Teknik direktör Okan Buruk, bu iki ismin performansından memnun değil. Buruk, Kazımcan'ın ilk 11'de oynayabilmek için geliştirmesi gerek yönleri olduğunu düşünüyor. Angelino'nun formsuzluğundan rahatsız olan deneyimli çalıştırıcı, İspanyol yıldızın savunma yönünün de zayıf olduğu kanaatinde.

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, kritik maçlara sol bekte devşirme bir isimle çıkmayı planlıyor. Okan Buruk, stoperde ortaya koyduğu performansla kadronun vazgeçilmezi olan Abdülkerim Bardakcı'yı sol bekte oynatmayı düşünüyor. Okan Buruk, Bayern Münih, Manchester United ve Fenerbahçe gibi yüksek öncelikli karşılaşmalarda sol bekte Abdülkerim'i sahaya sürmenin hazırlığını yapıyor. Sol ayaklı defans oyuncusu, zaman zaman sol bekte şans bulmuştu.

Bu sezon sarı-kırmızılı formayla 19 müsabakada görev alan ve 2 gollük katkı yapan Abdülkerim Bardakcı, ortaya koyduğu başarılı futbolla dikkatleri üzerine çekti. 29 yaşındaki stoper, 2022 yazında 2.8 milyon euro karşılığında Konyaspor'dan Galatasaray'a transfer olmuştu. Güncel piyasa değeri 7.5 milyon euro olan Abdülkerim'in adı, Avrupa'nın dev kulüpleriyle anılıyor.

Angelino ve Kazımcan'dan istediği verimi alamayan Okan Buruk, Abdülkerim'in sol bekteki performansından memnun. Bayern Münih, Manchester United ya da Fenerbahçe gibi mücadelelerde onu sol bekte değerlendirmeyi düşünüyor. Buruk, başarılı stoperin solda oynamayı tercih etmediğini söylemişti.