Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Gazze Şeridi'nde Su ve Akaryakıt Krizi Devam Ediyor

Gazze Şeridi'nde yaşanan su ve akaryakıt krizi nedeniyle halkın yaşam şartları giderek zorlaşıyor. İsrail'in Gazze'yi abluka altında tutması, hastanelerin ve su arıtma santrallerinin çalışmasını engelliyor. Gazze'deki sağlık tesislerinin zarar görmesiyle birlikte su sıkıntısı arttı ve bölge halkı deniz suyuyla yıkanmaya başladı.

Yayın Tarihi: 29.10.2023 22:23
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Gazze Şeridi'nde Su ve Akaryakıt Krizi Devam Ediyor

Filistin İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İyad el-Bezm, düzenlediği basın toplantısında, Gazze Şeridi’nde hastanelerdeki jeneratörlerin ve su arıtma santrallerinin çalışması, fırınların, ambulansların, sivil savunma ekiplerinin hizmet verebilmesi için acilen akaryakıta ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Bu durumun İsrail'in Gazze'yi abluka altında tutmasından kaynaklandığını belirten Bezm, İsrail'in gelen yardımları engellediği iddialarının ise gerçeği yansıtmadığını söyledi. Bezm, İsrail'in Gazze'deki halka karşı işlediği suçları gerekçelendirmek için yalanlar ortaya attığını ifade etti.

Gazze Şeridi'nde yaşanan su ve akaryakıt krizi nedeniyle halkın yaşam şartlarının giderek zorlaştığına dikkat çeken Bezm, uluslararası kurumları insani yardımların girişi için çaba göstermeye çağırdı.

Gazze'deki Son Durum

Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana devam eden çatışmalarda İsrail ordusu yoğun hava saldırıları gerçekleştirdi. İsrail saldırılarında binlerce Filistinli hayatını kaybederken, binlercesi de yaralandı. Gazze'deki sağlık tesislerinin zarar görmesi nedeniyle su ve akaryakıt krizi yaşanıyor. Bölge halkı, su ihtiyaçlarını karşılamak için deniz suyuyla yıkamaya başladı.