Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Hamas'ın Gazze Şeridi'ndeki operasyonu devam ediyor

Hamas'ın abluka altındaki Gazze Şeridi'nden başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonu sonrası İsrail'in hava saldırıları devam ediyor. Karşılıklı bombardımanlar sürerken, İsrail ve Filistin arasındaki gerilimde beşinci güne girildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İsrail ve Filistin'deki Türk vatandaşlarının tahliyesi ile ilgili bir açıklama yaptı. Uraloğlu 'Gerek duyulması halinde denizden, havadan her türlü operasyonu yapma hazırlığımız var' ifadesini kullandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, İsrail ve Filistin'den vatandaş tahliyesine ilişkin, 'Dışişleri Bakanlığı'yla koordineliyiz. Gerek duyulması halinde her türlü operasyonu yapma hazırlığımız var' dedi.

Yayın Tarihi: 11.10.2023 13:22
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Hamas'ın Gazze Şeridi'ndeki operasyonu devam ediyor

Son dakika haberi... Hamas'ın abluka altındaki Gazze Şeridi'nden başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonu sonrası İsrail'in hava saldırıları devam ediyor.

Karşılıklı bombardımanlar sürerken, İsrail ve Filistin arasındaki gerilimde beşinci güne girildi.

THY VE PEGASUS SEFERLERİNİ DURDURDU

THY ve Pegasus da uçak seferlerini durdurduğunu açıkladı.

'HER TÜRLÜ OPERASYONU YAPMA HAZIRLIĞIMIZ VAR'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İsrail ve Filistin'deki Türk vatandaşlarının tahliyesi ile ilgili bir açıklama yaptı.

Uraloğlu 'Gerek duyulması halinde denizden, havadan her türlü operasyonu yapma hazırlığımız var' ifadesini kullandı.

ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İsrail ve Filistin'den vatandaş tahliyesine ilişkin, 'Dışişleri Bakanlığı'yla koordineliyiz. Gerek duyulması halinde her türlü operasyonu yapma hazırlığımız var' dedi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, AK Parti grup toplantısı öncesi gazetecilere açıklama yaptı. Uraloğlu, İsrail ve Filistin arasındaki gelişmelere ilişkin, 'Şu anda İsrail'e uçuşları net olarak durdurduk. O bölgedeki limanlarla ilgili de 3'üncü seviye güvenlik önlemleri alarak yanaşılması söz konusu. Şartları takip ediyoruz. Güvenlik derecesini azaltma veya artırma konusunda şartlar netleşince, yeni bir karar almamız gerektiğinde alırız' diye konuştu. Bölgede bulunan Türk vatandaşlarının tahliyesi sorulan Uraloğlu, 'Şu anda o konuyu Dışişleri Bakanlığı yürütüyor. Biz de bakanlığımızla koordineliyiz. Gerek duyulması halinde her türlü operasyonu yapma hazırlığımız var' ifadelerini kullandı.

Bakan Uraloğlu: İsrail ve Filistin'deki Türk vatandaşlarının tahliyesi için her türlü operasyonu yapma hazırlığımız var | Video