Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Hamas'ın İsrailli Çocuklarla İlgili Paylaşımı ve İsrail-Filistin Çatışması

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından İsrailli çocuklarla ilgili paylaşım yapılırken, İsrail-Filistin çatışması devam ediyor. Hamas, son 24 saatte İsrail'in saldırılarında 13 rehinenin öldüğünü duyurdu. BM ise İsrail ordusunun 1 milyon 100 bin Filistinlinin güneye geçmesini istediğini açıkladı. İsrail'in Gazze sınırına asker ve tank sevk ederek kara harekatına hazırlandığı belirtiliyor.

Yayın Tarihi: 14.10.2023 05:08
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Hamas'ın İsrailli Çocuklarla İlgili Paylaşımı ve İsrail-Filistin Çatışması

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından bugün sosyal medya hesabı üzerinden 2 İsrailli çocuğun görüntüleri paylaşıldı.

Görüntülerde, İsrail’in güneyinde bir evde küçük çocuk ve bebekle ilgilenen el-Kassam Tugayları'nın, su verdikleri küçük çocuğa besmele öğrettiği, ağlayan bebeği ise bebek arabasında salladığı görüldü.

Hamas: Son 24 saatte İsrail'in saldırılarında 13 rehine öldü

İsrail-Filistin arasındaki çatışma 7. günde devam ediyor. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında son 24 saatte 13 esirin öldürüldüğü duyuruldu. Öldürülenler arasında yabancıların da bulunduğu belirtildi. Yabancıların uyruklarına dair bilgi paylaşılmazken, İsrail'den de konuya dair açıklama yapılmadı.

BM: İsrail ordusu 1 milyon 100 bin Filistinlinin güneye geçmesini istiyor

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric yaptığı açıklamada, Gazze'deki BM yetkililerinin saat 23.00’te İsrail ordusu tarafından Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki tüm nüfusun önümüzdeki 24 saat içinde Gazze Şeridi’nin güneyine taşınması gerektiği konusunda bilgilendirildiğini duyurdu. Dujarric, Bu yaklaşık 1,1 milyon kişiye tekabül ediyor ifadesini kullandı. Dujarric, BM'nin böyle bir hareketin yıkıcı sonuçlar doğurmadan gerçekleşmesinin imkansız olduğunu söyledi. İsrail’in Gazze sınırına asker ve tank sevk ederek kara harekatına hazırlandığı belirtiliyor.

Hamas: Evlerinizi terk etmeyin

İsrail'in Gazze şehrinin tahliye edilmesi çağrısının ardından Hamas ise Gazze sakinlerine evlerini terk etmemeleri yönünde çağrıda bulundu.