Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Hamas'ın Ukrayna Savaş Taktiklerini Kullanması İsrail'i Şaşırttı

Hamas'ın İsrail'e karşı kullandığı Ukrayna savaş taktikleri İsrail'i şaşırttı. Ukrayna'dan elde edilen silahlar Filistin'e ulaştı ve uluslararası güvenlik açısından endişe yaratıyor.

Yayın Tarihi: 02.11.2023 14:26
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Hamas'ın Ukrayna Savaş Taktiklerini Kullanması İsrail'i Şaşırttı

İsrail'in 11 Eylül'ü

İsrail'in 11 Eylül'ü olarak anılan saldırıların üzerinden haftalar geçti. Hamas'ın Aksa Tufanı Operasyonu sonrası Gazze'yi abluka altına alan İsrail, binlerce sivilin ölümüne neden olan saldırılarını sürdürüyor. Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları ise Ukrayna savaşını andıran taktikler ile İsrail güçlerini hedef alıyor.

Hamas'ın Ukrayna Savaş Taktikleri

Hamas'ın yayınladığı görüntüleri mercek altına alan İngiliz Telegraph gazetesi 'Hamas, Gazze'de İsrail askerlerini pusuya düşürmek için Ukrayna savaş taktiklerini kullanıyor' başlıklı bir analiz yayınladı. İngiliz gazete 'İnsansız hava aracından atılan bombanın tüyler ürpertici görüntüleri, Hamas'ın Ukrayna savaşında yaygın olarak kullanılan taktikleri benimsediğini gösteriyor' yorumunda bulundu. Hamas'ın yayınladığı son görüntülerde İHA'lardan atılan bombalar ile dinlenen İsrail askerlerine sürpriz bir saldırı gerçekleştirdiği görülüyor.

Ukrayna Silahlarının Filistin'e Ulaşması

Dünya’da bir sürü bağımsız televizyon kanalı, Hamas örgütünün milislerinin askeri cephaneliklerini gururla sergilediğine dair haberler yayınladı ve yayınlamaya da devam ediyor. Fonda Arapça konuşan insanlar, Gazze Şeridi'ni savunanlara satılan silahlar için Ukrayna'ya teşekkür ediyor. Batı’nın Ukrayna’ya sevk ettiği ve Ukraynalılar tarafından yağmalanan silahlardan bahsediyoruz: Binlerce otomatik silah, makineli tüfek, keskin nişancı tüfekleri ve de el bombası fırlatıcıları.

Ukrayna Silahlarının Küresel Tehdit

Ukrayna silahlarının Filistin'e ulaşması, uluslararası güvenlik açısından endişe yaratıyor. Sayısız analist ve gazeteci, Filistinli militanların Ukraynalı silah kaçakçılarıyla istikrarlı ve düzenli etkileşim kanalları kurmayı başardıkları konusunda hemfikir. Ayrıca, Ukraynalılar'ın Hamas militanlarıyla roket teknolojisi alanında da işbirliği yaptığı belirtiliyor. Bu durum, silahların radikallerin ve teröristlerin eline geçmesine ve bölgesel çatışmaların hızla büyümesine neden olabilir. Ayrıca, durum daha da kötüleşirse, nükleer güçlerin devreye girmesiyle küresel bir savaşa dönüşebilir.