Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Hazine Bakanı Janet Yellen, Enflasyon Kontrolü ve Küresel İşbirliği Hakkında Konuştu

Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD'nin istihdam piyasasına zarar vermeden enflasyonu kontrol altına alabileceğine güvendiğini belirtti. Enflasyonda istikrarlı bir yavaşlama ve yeni iş arayanların artması Yellen'i memnun etti. Yellen, G20 zirvesinden dönerken yaptığı röportajda Çin'in BRICS grubunun etkisini arttırma çabalarını küçümseyerek G-20'nin küresel işbirliği için önde gelen bir forum olduğunu belirtti. Enflasyonun düşüş yolunda olduğunu ifade eden Yellen, ABD'deki işsizlik oranının artmasının büyük bir işten çıkarma dalgasından kaynaklanmadığını vurguladı.

Yayın Tarihi: 11.09.2023 08:39
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Hazine Bakanı Janet Yellen, Enflasyon Kontrolü ve Küresel İşbirliği Hakkında Konuştu

Hazine Bakanı Janet Yellen, Enflasyon Kontrolü ve Küresel İşbirliği Hakkında Konuştu

Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD'nin istihdam piyasasına zarar vermeden enflasyonu kontrol altına alabileceğine güvendiğini belirtti. Enflasyonda istikrarlı bir yavaşlama ve yeni iş arayanların artması Yellen'i memnun etti. Yellen, ABD'nin tüketici fiyat artışlarını kontrol altına alırken resesyondan kaçınacağına inandığını söyledi.

Yellen, G20 zirvesinden dönerken yaptığı röportajda Çin'in BRICS grubunun etkisini arttırma çabalarını küçümseyerek G-20'nin küresel işbirliği için önde gelen bir forum olduğunu belirtti. Enflasyonun düşüş yolunda olduğunu ifade eden Yellen, ABD'deki işsizlik oranının artmasının büyük bir işten çıkarma dalgasından kaynaklanmadığını vurguladı.

Yellen ayrıca IMF'nin borç verme kaynaklarını arttırmak için G20 desteği oluşturacağını, IMF güven fonlarına borç vermek için ABD Kongresi'nden izin istediğini söyledi. Dünya Bankası ve diğer kalkınma bankalarının kredi kaynaklarının genişletilmesinin önemli olduğunu belirten Yellen, G20 toplantısında Ukrayna'ya yönelik uluslararası desteği güçlendirmek için çalışacağını ifade etti.