Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İngiliz-Filistinli Cerrah Ghassan Abu Sitta: İngiliz Polisi Ailemi Taciz Etti

Gazze'deki bir hastanede Filistinlileri tedavi eden Sınır Tanımayan Doktorlar örgütünden İngiliz-Filistinli cerrah Ghassan Abu Sitta, İngiliz terörle mücadele polisinin İngiltere'deki evine gelerek ailesini taciz ettiğini söyledi. İsrail'in insanlık suçları devam ediyor. Gazze'yi tamamen ele geçirmek için saldırılarını sürdüren İsrail kadın çocuk demeden sivilleri öldürüyor. İngiliz-Filistinli cerrahın evine polis baskını yapıldı. Sitta, İngiliz polisinden gelen tacizlerin devlet eliyle uygulanan bir yıldırma politikası olduğunu belirtti. İsrail'in kara operasyonu başlaması durumunda hastalarıyla birlikte kalacaklarını ve hastalarının yaşam hakkını sonuna kadar savunacaklarını ifade etti. Gazze'de yaşanan soykırımda ölenlerin çoğunun çocuk olduğunu ve hastanelerin kapasitelerinin dolduğunu vurguladı.

Yayın Tarihi: 17.10.2023 21:47
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

İngiliz-Filistinli Cerrah Ghassan Abu Sitta: İngiliz Polisi Ailemi Taciz Etti

Gazze'deki Bir Hastanede Filistinlileri Tedavi Eden Cerrah Tacize Uğradı

Gazze'deki bir hastanede Filistinlileri tedavi eden Sınır Tanımayan Doktorlar örgütünden İngiliz-Filistinli cerrah Ghassan Abu Sitta, BBC canlı yayınında, terörle mücadele polis ekiplerinin İngiltere'deki evine gelerek ailesini taciz ettiğini söyledi.

Sitta, spikerin sorduğu 'Eğer İsrail’in kara operasyonu başlarsa ne yapacaksınız?' sorusunu 'Hastalarımızla kalacağız. Hastalarımızın yaşam hakkını sonuna kadar savunacağız. Bu bir soykırım ve savaş suçu girişimi' diye cevapladı. Sitta ayrıca İngiliz terörle mücadele polisinin İngiltere'deki evine geldiğini ve ailesini taciz ettiğini söyledi.

İsrail'in İnsanlık Suçları Devam Ediyor

İsrail'in insanlık suçları, 11. gününde devam ediyor. Gazze'yi tamamen ele geçirmek için saldırılarını sürdüren İsrail kadın çocuk demeden sivilleri öldürüyor. Savaş suçu işlediği uluslararası kuruluşlarca da teyit edilen İsrail, özellikle hedef aldığı sivil yerleşimlerde 3 bine yakın Filistinliyi göz kırpmadan katletti. Ölenlerin yarıya yakını çocuklardan oluşurken bölgede soykırım gerçekleştiren İsrail'e en büyük destek, Batılı ülkelerden geliyor.

İngiliz-Filistinli Cerrahın Evine Polis Baskını

İsrail'in saldırılarının ardından Gazze'ye gönüllü giden Sınır Tanımayan Doktorlar üyesi cerrah Ghassan Abu Sitta, ailesine uygulanan akılalmaz muameleyi anlattı. Gazze'deki bir hastaneye Filistinlileri tedavi etmeye giden İngiliz-Filistinli Sitta, BBC canlı yayınında terörle mücadele polis ekiplerinin İngiltere'deki evine gelerek ailesini taciz ettiğini söyledi. Sitta, İngiliz polisinden gelen tacizlerin devlet eliyle uygulanan bir yıldırma politikası olduğunu belirtti.

Bir Soykırım ve Savaş Suçu Girişimi

Sitta, İsrail'in kara operasyonu başlaması durumunda hastalarıyla birlikte kalacaklarını ve hastalarının yaşam hakkını sonuna kadar savunacaklarını ifade etti. Ayrıca İngiliz polisinin evine baskın yapmasının susturma girişimi olduğunu dile getiren Sitta, Gazze'de yaşanan soykırımda ölenlerin çoğunun çocuk olduğunu ve hastanelerin kapasitelerinin dolduğunu vurguladı.