Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İran'dan Hamas'a Destek Mesajları

İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri, Aksa Tufanı Operasyonu’nun İsraillilere rejimlerinin çöküşünü gösterdiğini belirterek, Siyonist rejimin yok olma kabusu gerçeğe dönüştü. İran Meclisi'nde Hamas'a yönelik destek mesajları veren milletvekilleri, İsrail'e ölüm, Yaşasın Filistin ve Filistin galip geldi, İsrail yok edilecek sloganları attı. İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in üst düzey askeri danışmanı Yahya Rahim Safevi, Hamas'ın İsrail'e yönelik Aksa Tufanı operasyonuna dair açıklamalarda bulundu. Safevi, Uluslararası kuruluşlar Filistinli çocukların ve gençlerin Siyonistler tarafından katledilmesine yıllarca sessiz kaldılar şeklinde konuştu.

Yayın Tarihi: 08.10.2023 15:51
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

İran'dan Hamas'a Destek Mesajları

İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri:

Aksa Tufanı Operasyonu’nun İsraillilere rejimlerinin çöküşünü gösterdiğini belirterek, 'Siyonist rejimin yok olma kabusu gerçeğe dönüştü. Aksa Tufanı Operasyonu, İsrail askeri gücünün zayıf ve içi boş olduğunu bir kez daha göstermiştir' ifadesini kullandı.

İran Meclisi:

Hamas'a yönelik destek mesajları veren milletvekilleri, 'İsrail'e ölüm', 'Yaşasın Filistin' ve 'Filistin galip geldi, İsrail yok edilecek' sloganları attı.

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in üst düzey askeri danışmanı Yahya Rahim Safevi:

Hamas'ın İsrail'e yönelik Aksa Tufanı operasyonuna dair açıklamalarda bulundu. İsrail'i hedef alan operasyonlar nedeniyle Hamas'ı tebrik eden Safevi, 'Biz bu operasyonu destekliyoruz ve direniş cephesinin de bu operasyonu desteklediğinden eminiz. Filistin ve Kudüs özgürleşene kadar Filistinli mücahitlerin yanında olacağız' ifadelerini kullandı.

Safevi:

Uluslararası kuruluşlar Filistinli çocukların ve gençlerin Siyonistler tarafından katledilmesine yıllarca sessiz kaldılar. Bu katliamlar karşısında söz konusu kuruluşlardan hiçbir tepki görmedik. Siyonistler doğrudan Filistinli çocukların başlarını hedef alarak ateş ediyorlar. 2023 yılı son rakamları Siyonist askerler tarafından 37 Filistinli çocuğun şehit edildiğini gösteriyor. Ayrıca birçok Filistinli genç ve çocuk İsrail hapishanelerinde tutuluyor.