Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail Gazze'yi yerle bir ediyor

İsrail'in Gazze'ye saldırıları devam ediyor. Gazze'deki El Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlenen bombalı saldırıya tepkiler giderek artarken, Filistin ve uluslararası kamuoyu İsrail'i sorumlu tutmuştu. Hastaneyi bombalamadığını iddia eden Tel Aviv ise, İslami Cihad'ın İsrail'i vurmak isterken yanlışlıkla hastaneyi vurduğunu öne sürmüştü. Ancak bu iddia hem dünya basını hem de İslami Cihad tarafından yalanlandı. İsrail ordusunun kara saldırına hazırlandığı bir dönemde İslami Cihad tarafından yayınlanan bir video ise tepkilere neden oldu. Videoda, Gazze'nin altındaki tüneller gösterilerek 'Cehennem sizi bekliyor.' ifadesi kullanıldı. İslami Cihad, İsrail'in yalanlarını ve sorumluluklarını reddetti.

Yayın Tarihi: 22.10.2023 14:45
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

İsrail Gazze'yi yerle bir ediyor

İsrail'in Gazze'ye saldırıları devam ediyor

7 Ekim'den bu yana Gazze'yi yerle bir eden ve binlerce masumu katleden İsrail, işi büyüterek cami, kilise ve hastane bombalamaya kadar götürdü. Hafta içinde Gazze'deki El Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlenen bombalı saldırıya tepkiler giderek artarken, Filistin ve uluslararası kamuoyu saldırıdan İsrail'i sorumlu tutmuştu.

Hastaneyi bombalamadığını iddia eden Tel Aviv ise, İslami Cihad'ın İsrail'i vurmak isterken yanlışlıkla hastaneyi vurduğunu öne sürmüştü. Ancak bu iddia hem dünya basını hem de İslami Cihad tarafından yalanlandı. Zaten İsrail de bu yalanı daha fazla sürdürmedi.

X'ten bir video yayınlayan İslami Cihad, Gazze'nin altındaki tünelleri çekti. İsrail ordusunun kara saldırına hazırlandığı bir dönemde kamuoyuyla paylaşılan videoda, 'Cehennem sizi bekliyor.' ifadesi kullanıldı.

Videoda AK-103-2 tüfek, RPG-7 tanksavar, el bombasının yanı sıra diğer silahlar ve mühimmatlar dikkati çekti.

İslami Cihad'dan yapılan açıklamada, 'Her zaman olduğu gibi Siyonist düşman yalanlar oluşturarak bu barbarca kıyımdaki sorumluluklarını üzerlerinden atmaya çalıştılar. Bu iddiaların yalan ve temelsiz olduğunu söylememiz gerek.' denildi.

Hizbullah'tan İsrail'e sert karşılık tehdidi

Öte yandan bugün Hizbullah'tan üst düzey bir yetkili, İsrail'in kara harekâtı yapması durumunda çok sert karşılık verileceğini açıkladı.

İsrail medyasında yer alan haberlerde Hizbullah'ın üst düzey isimlerinden Şeyh Naim Kasım, 'Biz İsrail ordusunu zayıflatmaya ve onlara hazır olduğumuzu göstermeye çalışıyoruz. Eğer Gazze'ye kara operasyonu yaparlarsa Gazze onların mezarı olacaktır.' dedi.