Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail-Hamas Gerilimi ve McDonald's Protestosu

İsrail-Hamas gerilimi küresel çapta gündeme oturdu. İsrail'in saldırılarına karşılık olarak McDonald's ve Starbucks gibi uluslararası markalar protesto edildi.

Yayın Tarihi: 31.10.2023 11:31
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

İsrail-Hamas Gerilimi ve McDonald's Protestosu

İsrail-Hamas Gerilimi ve McDonald's Protestosu

İsrail-Hamas gerilimi küresel çapta gündeme oturdu. 7 Ekim günü Hamas güçlerinin başlattığı operasyona karşılık veren İsrail, vahşi saldırılarıyla binlerce sivilin ölümüne neden oldu. Bu süreçte İsrail destekçisi faaliyetler sergileyen McDonald's da protesto edildi. İngiltere'de yapılan bir eylemde, Filistin bayraklı bir bandana takan bir kişi, McDonald's şubesine fareleri dökerek protesto gerçekleştirdi.

McDonald's ve İsrail İlişkisi

İsrail'de faaliyet gösteren McDonald's İsrail işletmesi, İsrail ordusuna yemek göndererek ve ambalajını İsrail renklerine çevirerek gündem oldu. Bu durum Türkiye'deki McDonald's ile ilgisi olmadığı açıklansa da bazı eylemler gerçekleştirildi.

Starbucks ve Filistin Dayanışması

ABD'li kahve zinciri Starbucks, İsrail'in Gazze'deki katliamları nedeniyle Filistin ile dayanışma mesajı yayınlayan bir sendikaya dava açacağını açıkladı. Türkiye'de de Starbucks'a karşı eylemler gerçekleştirildi.